• WWNAVR1 trein dendert voort…

  • Ongelofelijk hoe dames zaterdag 1 zich  momenteel presenteert. Afgelopen zaterdag was het rustig op het complex van WWNA. Geen wedstrijden totdat de dames kwamen. Een bekerduel tegen DETO uit Vriezeveen, een ploeg die uiteraard onbekend is voor WWNA, maar als je verder bekert kom je onbekende verenigingen tegen zoals DETO.  Net als wij waren zij ook niet compleet tot ongenoegen van de trainers van beide teams, maar beiden moesten ermee dealen het was niet anders, uitstellen van een bekerduel was geen optie, alle weekenden worden al vol gepland door afgelaste of verplaatste wedstrijden, bovendien moet een bekerwedstrijd binnen 2 weken na de geplande datum worden ingehaald en dat is aan het eind van het jaar niet te realiseren.

    De aanwezige toeschouwers van deze middag werden getrakteerd op een mooie pot voetbal. De dames waren aan elkaar gewaagd en het ging lange tijd gelijk op, het ene moment was DETO sterker andere moment voerde WWNA de boventoon. WWNA moest tegen een achterstand aankijken van 0-1, even werden de dames met de neus op de feiten gedrukt en werden zij fanatieker, meer bal vast, hadden goede aannames en stonden er als TEAM. Dit resulteerde in de gelijkmaker net voor rust.

    Na rust was de spanning van alle koppies af te lezen, niemand had uiteraard zin aan een penalty-reeks. Begin 2e helft was DETO iets sterker maar al snel lieten de dames van WWNA zich niet het kaas van het brood eten en veroverden x op x de bal op het juiste moment, met een paar goede reddingen van onze keepster bleef de stand op 1-1. Naar mate de wedstrijd vorderde en de spanningen toenamen maakte onze dames de 2-1. DETO deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren , helaas voor hen lukte dat niet en lukte het de dames van WWNA wel om nogmaals te scoren 3-1. Dit was ook de uitslag toen de scheidsrechter na wel een hele lange 2e helft affloot. De dames waren uiteraard door het dolle heen en vierden hun feestje, DETO feliciteerde een ieder van ons met de overwinning en wenste ons succes in het verdere bekervervolg, zeer attent en sportief. Wanneer de volgende bekerwedstrijd plaatsvindt is nog niet bekend maar we houden u zeker op de hoogte. Een mooie bijkomstigheid kregen we te zien in de competitie , door het wegvallen van een team staan de dames ook nog eens bovenaan op de 1ste plek. Beter kun je als trainer en  elftal de winterstop niet ingaan. Rest ons nog een ieder enorme mooie feestdagen te wensen, geniet van elkaar en op naar een geweldig en sportief 2024, ook namens de rest van de damesafdeling binnen WWNA, VR2 en de veteranen dames. We bedanken een ieder vooralles in welke vorm dit ook mag zijn geweest en hopen u allen in goede gezondheid volgend jaar weer te ontmoeten.