Geschiedenis

Home>WWNA>Geschiedenis
Geschiedenis 2017-03-30T14:32:11+00:00

Nadat in 1939 kort voor de oorlog een vriendenclub, opgericht door een paar Wieselse jongens die een onbedwingbare behoefte hadden om tegen een bal te trappen, werd opgedoekt, kon niemand nog vermoeden dat in 1947 op datzelfde stuk grond opnieuw zou worden gevoetbald.

Op 17 maart 1947 werd in Café “Van Neck” het gedenkwaardige besluit genomen om een echte voetbalclub te gaan oprichten die in de voetbalbond zou gaan spelen. De familie Van Neck, de toenmalige eigenaar van het gelijknamige café, stelde het terrein (nu het eerste veld) aan de Wieselsedwarsweg beschikbaar aan de voetbalvereniging die luistert naar de naam WWNA (Wenum Wiesel Noord Apeldoorn). Een schuur die door een boer als opslagruimte gebruikt werd voor zijn gereedschap, moest voortaan als kleedruimte dienst doen.

Intussen is er wel het een en ander veranderd, maar de huidige accommodatie van onze voetbalclub ligt nog steeds op dezelfde plaats.

Ook sportief is er het nodige gebeurd met WWNA. Wat ooit een gekarakteriseerd werd als een ‘boerenclub achter de heg’ daar mag het huidige WWNA met alle eerbied gezien worden als een florerende vereniging waar een plek is voor iedereen. Anno 2012 kent WWNA zo’n 500 leden. Dat is nog eens wat anders dan in de oprichtingsperiode.

Op 17 maart 2012 vierde WWNA haar 65e verjaardag. Op dit moment nog een leeftijd waarop je met pensioen kunt, maar dat is voor deze prachtvereniging ondenkbaar. WWNA gaat gewoon verder! Sterker, de vereniging heeft de komende jaren grootse plannen. Met het Sportpark Wiesel welteverstaan. Want de kenmerkende gezelligheid veranderen we niet. Die bestond 65 jaar geleden al aan de Wieselsedwarsweg en die blijft gewoon bestaan. Sportiviteit en prestatie gaan bij WWNA keurig hand in hand. Dat het maar altijd zo mag blijven.