WWNA na zege weer helemaal op het juiste spoor

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA na zege weer helemaal op het juiste spoor

WWNA na zege weer helemaal op het juiste spoor

Er was wat chagrijn de voorbije weken in Wenum Wiesel. Een aantal nederlagen, matig spel. Dat doet iets met een jonge ploeg. Maar de zon breekt langzaam weer door. Geweldig was het qua spel tegen Victoria Boys allerminst, de zege was er desondanks vrij gemakkelijk. Het werd 1-4 in de stadsderby.

Hoewel Victoria Boys echt wel mogelijkheden kreeg, was WWNA over 90 minuten de verdiende winnaar. Alleen voor de thee stapelde WWNA het aantal kansen al op. En waar Kristiaan Bax na 5 minuten oog-in-oog met Victoria Boys-doelman Rachied Panman nog voorlangs schoot, was Jordy Harleman een minuut later wel trefzeker. Een kopbal van Axel Hulzebos werd nog verwerkt door de goalie, maar Harleman was er bij de tweede paal als de kippen bij om de rebound in het doel te schieten.

De ploeg van trainer Bernard van Werven was de betere ploeg, maar zag toch dat de thuisploeg een treffer maakte. Jongeling Tom Aalten kon vanaf rechts door en waar doelman Wouter Jaspers gokte op een voorzet ging Aalten voor eigen succes. Terecht, want het betekende de 1-1.

Op slag van rust nam WWNA opnieuw afstand. Een vrije trap van Nick Agten leek een prooi voor Panman, maar de doelman liet los. Hulzebos, stond al weken droog, maar kon eindelijk zijn doelpunt weer meepikken en de bezoekers opnieuw op voorsprong brengen.

Na de thee nam de thuisploeg aanvankelijk het spel over op het stroeve en hobbelige kunstgrasveld in het Victor Stadion. Het was via Jasper Wolbrink zelfs dichtbij een treffer, maar Jaspers bleek weer eens goud waard voor zijn team en voorkwam een tweede doelpunt. In het vervolg was het vooral de lange bal die het verschil zou moeten maken. Voor WWNA ongevaarlijk, maar andersom niet. Thomas Fama, al maanden uit vorm, kapte na een pass z’n tegenstander uit en schoof knap binnen: 1-3. Een minuut later schoot Kristiaan Bax het duel definitief in het slot door op de rand van de zestien de 1-4 achter Panman te schieten.

Na de overwinning op Orderbos een week eerder dus weer een zege voor zwart wit. In de cruciale fase van de competitie die aanbreekt een mooie opsteker. Komende week komt koploper Brummen naar Wiesel. Wat zou het mooi zijn om de nummer 1 pootje te lichten…

Vierde klasse F:
Victoria Boys – WWNA 1-4 (1-2). 6. Jordy Harleman 0-1, 27. Tom Aalten 1-1, 42. Axel Hulzebos 1-2, 82. Thomas Fama 1-3, 83. Kristiaan Bax 1-4. Gele kaart: Drost (WWNA). Scheidsrechter: J.F.A. Ariens. Toeschouwers: 110.
WWNA: Jaspers; Baars, Gerritsen, Sellaiyah, Korporaal; Drost, Agten, Harleman (70. Buitenhuis); Fama, Hulzebos, Bax.

2019-04-07T20:04:29+00:00 zondag 7 april 2019|Wedstrijdverslagen|