WWNA wint stadsderby na sterke tweede helft

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA wint stadsderby na sterke tweede helft

WWNA wint stadsderby na sterke tweede helft

Voor rust viel het voor de toeschouwers niet mee, de tweede helft lieten de mannen van WWNA zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn. Victoria Boys werd na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 3-1 geklopt. Axel Hulzebos, Nick Agten en Maurice van Kampen verzorgden de WWNA-productie.

Een wereld van verschil voor iedereen die WWNA een warm hart toedraagt. Het verschil tussen de eerste en de laatste 45 minuten. Van een ploeg die telkens een stapje te laat kwam en het juiste gif miste tot een ploeg waar de concentratie, het plezier en de aanvalsdrift ervan af spatte. In één wedstrijd, op dezelfde middag.

Feit is dat de ploeg van trainer Harold Valkenburg weer eens won en dat op basis van de twee helft meer dan verdiend. Want billenknijpen was het aanvankelijk. Zo spatte na een kleine tien minuten de bal uiteen op de lat boven Armend Ademaj na eerder balverlies van WWNA op het middenveld en moest diezelfde Ademaj optreden nadat hij Rachied Panman namens de bezoekers zag afvuren. De reflex van de doelman was uitmuntend.

WWNA werd pas na 20 minuten gevaarlijk. Hulzebos verkoos schieten boven koppen en schoot daarmee over, Daniël van Doornik schoot voorlangs en Arvid Korporaal schoot van buiten de ’16’ over. Verder viel er weinig te beleven op Sportpark Wiesel, waar de toeschouwers wel doelman Ademaj geblesseerd zagen uitvallen. De doelman moest zijn doel uit na een te zachte terugspeel en met gevaar voor eigen ledematen maakte hij een kans onschadelijk. Hij moest het wel bekopen met een kwetsuur aan de enkel.

Het verschil werd na rust gemaakt. Of beter: direct na rust. Van Kampen vond Hulzebos die eenvoudig afwerkte en daarmee doelman Bram Pluim kansloos liet. Niet veel later rondde ook Agten af. Een prachtgoal na een cross-bal van Van Doornik. Aannemen, afronden. De lach terug, het venijn terug. Een opsteker voor de ploeg van Valkenburg. Maar waar zwart-wit hoopte op meer treffers moest het er eerst een incasseren. Take van Hardeveld probeerde het van afstand en zag zijn schot gepromoveerd worden tot een doelpunt.

WWNA leek even van slag, maar herpakte zich. Veel kansen, uiteindelijk één doelpunt. Jelte Drost bediende Van Kampen, die het probeerde met een boogbal: 3-1. In het vervolg kreeg WWNA mogelijkheden op nog meer, maar het bleef bij de marge van twee.

Een lekkere en terechte overwinning voor onze mannen, die langzaamaan de weg naar boven hebben gevonden. Komende week gaat het circus naar Vaassen waar het treffen met de hekkensluiter op het programma staat.

Vierde klasse F:
WWNA – Victoria Boys 3-1 (0-0). 48. Axel Hulzebos 1-0, 65. Nick Agten 2-0, 68. Take van Hardeveld 2-1, 84. Maurice van Kampen 3-1. Gele kaarten: Jonker (WWNA), Beekman, Van Hardeveld (beiden Victoria Boys). Scheidsrechter: T. Oosterman.
WWNA: Ademaj (37. Nieuwenhuis), Van Doornik, Langevoort (46. Gerritsen), Sellaiyah, Coops (46. Van Oosterhout), Drost, Agten (85. Alofs), Korporaal, Fama (58. Jonker), Hulzebos, Van Kampen.

2022-11-20T16:53:22+00:00 zondag 20 november 2022|Wedstrijdverslagen|