WWNA weer in openingsfase in verlegenheid gebracht

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA weer in openingsfase in verlegenheid gebracht

WWNA weer in openingsfase in verlegenheid gebracht

Het oude euvel brak WWNA weer eens op zondagmiddag: een snelle openingstreffer tegen. Sterker, het waren er tegen Albatross zelfs twee. Binnen 4 minuten kreeg doelman Wouter Jaspers  er twee om de oren. Wedstrijd gespeeld. Toch maakte WWNA er kort na rust weer een wedstrijd van, maar de 2-1 van invaller Raymon Wilpshaar was gelijk de laatste treffer van de middag.

Het nacompetitiespook. Lang was er niemand die daaraan dacht, maar zo langzamerhand moet de ploeg er toch echt rekening mee houden dat er een oneervol toetje volgt in de vorm van nacompetitievoetbal. Plek 11 is nu nog de safe zone, maar Turkse Kracht is aan een ware inhaalslag bezig, waardoor WWNA en Colmschate beiden nog verre  van zeker zijn. Zelf winnen van Robur et Velocitas en/of ABS is een must om het heft in eigen handen te houden.

Ook tegen Albatross liet WWNA het weer over zich heen komen. Net als tegen Vaassen en vorige week Overwetering vloog de bal binnen 60 tellen achter Jaspers. Nick van Kampen ontkwam aan de defensie en passeerde de doelman door tussen de benen door te schieten. Niet veel later ontsnapte Frank Weyn aan de aandacht en frommelde ook de 2-0 binnen.

Zoals altijd herpakte WWNA zich. Zonder tot grootse mogelijkheden te komen overigens. Na 25 minuten kreeg Axel Hulzebos het op de heupen. De WWNA-leider werd tot tweemaal toe gedwarsboomd door een Albatross-verdediger, maar waar iedereen rekening hield met een strafschop, ging de arbiter daar niet in mee.

Diezelfde Hulzebos haalde na 35 minuten eens uit. Het schot ging over, maar WWNA was over het dode punt heen en het was wachten op meer. Dat ‘meer’ kwam in de eerste minuut na de thee. Invaller Wilpshaar was scherp en zag zijn poging gelijk achter Albatross-doelman Marvin de Bond vallen.

WWNA ging op jacht naar meer, werd regelmatig afgevlagd, maar kwam ook amper in scoringspositie. Niels Coops was er misschien nog wel het dichtste bij, maar nam onbewust ook de doelman mee in zijn doelpoging. De Bont moest zich met een gekneusde rib laten vervangen. Het spel lag zo’n tien minuten stil en na de hervatting werd het doel van Bart Versteegen nog amper onder vuur genomen.

Opnieuw moesten de zwart-witten een nederlaag slikken. Misschien kreeg WWNA iets te weinig, maar klap van de eerste vijf minuten kwam de ploeg hoe dan ook niet te boven. In de blessuretijd kreeg Jaspers zijn tweede geel voor hands buiten de 16. Pech stapelt zich op.

Komende week komt (ex-)kampioenskandidaat (?) Robur et Velocitas naar Wenum Wiesel. Een stunt is nodig voor zwart-wit. Meer dan ooit, zou je bijna zeggen. Hoeveel finales krijgen we nog? Hopelijk nog 2 en is de handhaving daar… Maar in de praktijk zullen de mannen rekening moeten houden met een vervelend toetje. Aan hen om op te staan. Aan de club om de mannen het vertrouwen te geven.

Derde klasse D:
Albatross – WWNA 2-1 (2-0). 1. Nick van Kampen 1-0, 4. Frank Weyn 2-0, 46. Raymon Wilpshaar 2-1. Rode kaart: 90+7. Wouter Jaspers (WWNA, 2x geel). Gele kaarten: De Valk, Van Kampen, Ter Weeme (allen Albatross), Fama (WWNA). Scheidsrechter: G. Wesselink. Toeschouwers: 100.
WWNA: Jaspers, Coops, Van Doornik (90. Gerritsen), Berends, Alofs (46. Wilpshaar), Drost, Van Oosterhout (90+7 Jansen), Hulzebos, Bax, Fama (90. Huisman), Van Kampen (72. Agten).

2022-05-22T17:48:16+00:00 zondag 22 mei 2022|Wedstrijdverslagen|