WWNA Vrouwen trappen het nieuwe voetbalseizoen af

Home>Geen categorie>WWNA Vrouwen trappen het nieuwe voetbalseizoen af

WWNA Vrouwen trappen het nieuwe voetbalseizoen af

Op dinsdag 18 augustus vond de eerste training van het seizoen weer plaats. Daarmee is het de officiële start van voetbalseizoen 2020-2021. Een bijzonder spannend seizoen, want in plaats van een meiden- en vrouwenteam, zijn er nu twee vrouwenteams. Voor het eerst in jaren is er weer selectievoetbal onder de vrouwen bij WWNA.

 

“Eigenlijk is dit al een meerjarig plan’’, legt Hans Roeland, trainer en coach van beide teams, uit. “Als je bij de jongens voetbalt, dan is je idee dat je later in het eerste van WWNA voetbalt. Het verschil tussen jongens en meiden wordt op een gegeven moment te groot. Dan wil een gemengd team niet meer. Toen had ik zoiets van: we moeten alle meiden die bij WWNA voetballen ook een eerste team kunnen bieden. In ieder geval de mogelijkheid om zo hoog mogelijk te kunnen voetballen.’’

 

Afgelopen seizoen liep anders dan verwacht. In het begin van het seizoen was Hans herstellende van een knieoperatie. Het seizoen stopte vervolgens ook nog maanden eerder dan gepland door corona. Toch is het selectievoetbal doorgezet. “Ik ben bang dat als we nog een jaar wachten met selecteren, we dat dan niet meer kunnen doen. Je ziet dat iedereen opnieuw uitgedaagd moet worden en dat iedereen een stap naar boven moet maken en dat is wat ik voor ogen heb: ik wil iedereen beter maken’’.

 

Wie op dinsdag- of donderdagavond een bezoek komt brengen aan het trainingsveld aan de Wieselsedwarsweg zal een grote club vrouwen zien trainen. Beide teams trainen samen. “Door mensen van een redelijk niveau bij elkaar te zetten, gaan ze zich ontwikkelen, omdat ze elkaar uitdagen. Sprinten tegen Usain Bolt ga je ook niet winnen, dus daar loop je minder hard voor dan wanneer je tegen iemand sprint waar je misschien net wel van kan winnen. En daar draait het om. En zo hoop ik iedereen naar een hoger niveau te tillen. In het begin blijven we samen trainen om te zorgen dat ik iedereen goed in beeld houd. De opbouw van de eerste trainingen zijn dan ook conditie en kracht. Naar verloop van tijd zal de groep ook per team gaan trainen, zodat je elkaar beter leert kennen op voetbalgebied en zodat je elkaar kan uitdagen.

 

Het is niet alleen een grote groep dat tegelijk traint, ook zullen beide teams op zondag de wedstrijden spelen. Hans legt uit dat hij dit niet allemaal alleen hoeft te doen: “De selectie ga ik samen met Ivette en Anja coachen. Zelf ga ik met het tweede team mee. Nadat dit team klaar is, drink ik een colaatje en rijd ik snel door naar het eerste. Het kan een keer zijn dat ik een stuk van de wedstrijd mis, maar dan zijn Anja en Ivette er om dit op te pakken. Roland is er tijdens de trainingen om te ondersteunen. Hij is ook scheidsrechter, dus meegaan naar wedstrijden kan niet altijd.”

 

“Ik hoop over vijf jaar dat er drie wedstrijdspelende teams zijn. Het team Meiden O12 heeft nu al 12 meiden. Het zal mooi zijn als deze meiden in de toekomst ook bij de vrouwen komen voetballen. Het is in ieder geval een realistisch vooruitzicht. En misschien trekt het selecteren ook weer aan…. wie weet waar het stopt’’.

 

Lijkt het jou leuk om een keer mee te trainen? Kom gerust! De trainingen zijn op dinsdagavond van 18.30-20.00 en op donderdagavond van 19.30-21.00 uur bij WWNA. Bij vragen kan je altijd Anja Kroon (06-38702364) een berichtje sturen. 

 

2020-08-19T19:28:48+00:00 woensdag 19 augustus 2020|Geen categorie|