WWNA VR1 VERSLAAT VERDIEND KOPLOPER BROEKLAND

Home>Geen categorie>WWNA VR1 VERSLAAT VERDIEND KOPLOPER BROEKLAND

WWNA VR1 VERSLAAT VERDIEND KOPLOPER BROEKLAND

Ondanks het gemis van een aantal basisspelers en met dank aan een aantal WWNA jeugdspeelsters hebben de vrouwen van WWNA het belangrijke duel tegen het op de eerste plaats staande Broekland met 3-0 gewonnen.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Er werd fel maar sportief gestreden om elke meter door beide elftallen. De warmte maakte voetballen alleen maar zwaarder. Beide partijen voelde de belangrijkheid van het duel aan.

Terwijl Broekland voornamelijk via de lange bal of door een opkomende laatste verdediger gevaarlijk was, probeerde WWNA voetballend de kansen te creëren. Veel kansen waren er niet, Broekland kwam een paar keer één op één door maar Charlotte wist iedere keer de bal te keren. Ook WWNA was een paar keer gevaarlijk, onder meer door een kopbal van Kaylee.

In de tweede helft waren er een aantal omstellingen en kon WWNA de druk op het doel van Broekland vergroten. Een druk waar Broekland moeilijk onderuit kwam omdat WWNA aan alle kanten druk zette en gevaarlijk kon zijn. Kansen waren er nu genoeg voor WWNA maar gingen allemaal net naast of over.

De 1-0 viel door een actie van Jasmijn, ze kon doorbreken en de bal door de Broekland verdediging heen steken. Drie speelsters van WWNA stonden buitenspel maar omdat Jasmijn zelf doorging werd er door de goed fluitende scheids niet afgefloten voor buitenspel en kon Jasmijn doorgaan en de inmiddels meer dan terechte 1-0 inschuiven. Dit bracht meer rust bij WWNA. Toch liet de 2-0 nog even op zich wachten. Jasmijn gaf een pass op Noa die alleen op de keeper afging en koel afrondde.

De 3-0 zette de wedstrijd op slot. Met een hakbal van Noa kwam de bal bij Nashrun die onverbiddelijk inschoot, 3-0. Daarna waren er nog kansen op de 4-0, ondermeer door een schot van Danique. De fanatieke verdediging van WWNA met Nikita, Emma en Fabienne centraal achterin lieten in de tweede helft maar 1 kans toe aan Broekland.

Al met een fantastische prestatie van WWNA, collectief zette iedereen zich maximaal in om deze overwinning binnen te halen. Dit was voor WWNA een belangrijk duel om bovenin mee te kunnen blijven spelen in de slag om de tweede plek in de competitie. Ondanks het verlies lijkt het erop dat de voorsprong van Broekland te groot is om ze nog te achterhalen.

A.s. zondag is om 11.15 uur het volgende thuisduel, dan speelt WWNA VR1 tegen Wijhe VR1.

2018-04-23T07:09:20+00:00 maandag 23 april 2018|Geen categorie|