WWNA vindt in Slop nieuwe trainer voor seizoen 2021/2022

Home>Nieuws, Speciaal>WWNA vindt in Slop nieuwe trainer voor seizoen 2021/2022

WWNA vindt in Slop nieuwe trainer voor seizoen 2021/2022

Snel na de bekendmaking van het vertrek van hoofdtrainer Ralph Mens aan het einde van dit voetbaljaar, kan WWNA zijn opvolger presenteren. De 28-jarige Sven Slop begint bij de derdeklasser komend seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

De Amersfoorter heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een flinke trainersbagage. Momenteel is Slop assistent-trainer bij zondag derdedivisionist USV Hercules en begeleidt hij de beloftenploeg van de Utrechtse omnivereniging.

Daarvoor trainde Slop, die in het dagelijks leven Buurtsportcoach is, onder meer de oudste jeugd en beloften van Sparta Nijkerk en ASC Nieuwland in zijn woonplaats Amersfoort. Ook was hij actief bij de jeugd van FC Utrecht. De voetbalgekke oefenmeester barst van de ambitie en zit dicht tegen deelname van de UEFA A / TC1-cursus aan.

De spelersgroep en de Technische Commissie van WWNA zijn blij met de komst van Slop. ,,De club wil stappen blijven zetten. We hebben behoorlijk wat gesprekken gevoerd en uiteindelijk hebben we drie trainers voorgesteld aan een delegatie van de spelersgroep’’, aldus Eddie Schimmel namens de Technische Commissie. ,,De nummer 1 op de lijst zei ‘ja’. Unaniem. Sven heeft een enorm goede indruk op ons gemaakt. Hij kwam in de gesprekken met oplossingen waar de jongens met de oren van klapperden. Het is ook een echt voetbaldier en dat alles spreekt enorm aan.’’

Slop herkent zich in de woorden van de TC. ,,In gesprek met de spelers kwamen de speelwijze en mijn plannen ter sprake. Het gesprek viel stil omdat ze onder de indruk waren. Superleuk om met hen aan de slag te gaan’’, aldus Slop.

De nieuwe hoofdtrainer kijkt dus uit naar het hoofdtrainerschap bij WWNA. ,,In Apeldoorn ken ik veel maten vanuit mijn studententijd en zij hebben me goed bijgepraat over de club voordat ik reageerde op de vacature. Zij omschreven de club als gemoedelijk en met geweldige faciliteiten. En de selectie als jong en leergierig. Dat trok me enorm aan en uit de gesprekken werd dat beeld bevestigd. Heel positief. Veel verenigingen kiezen voor ervaring en straffen leeftijd af. De club geeft me de kans en daar kijk ik enorm naar uit.’’

Met de komst van Slop heeft WWNA de trainers voor de senioren selectie-elftallen rond. Eerder al meldde de club dat Christian Jansen het tweede elftal komend seizoen ook onder zijn hoede heeft.

2021-02-03T15:35:21+00:00 woensdag 3 februari 2021|Nieuws, Speciaal|