WWNA verrassend gemakkelijk voorbij Loenermark

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA verrassend gemakkelijk voorbij Loenermark

WWNA verrassend gemakkelijk voorbij Loenermark

Groots was het zondagmiddag geen moment, desondanks hengelde de hoofdmacht weer drie punten binnen. Bij Loenermark zegevierde de ploeg van trainer Bernard van Werven met 0-2. Voor rust schoot Axel Hulzebos met scherp, na rust besliste Maurice van Kampen de wedstrijd vanaf 11 meter.

Verrassenderwijs hoefde WWNA niet tot het gaatje te gaan in Loenen. Met de wedstrijd van het begin van de competitie nog vers in het geheugen was de verwachting dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn, maar die verwachting kwam geen moment uit. WWNA was zondag de bovenliggende ploeg en was met 0-2 nog enigszins mild voor de thuisploeg.

Voor rust kreeg Loenermark nog enkele mogelijkheden. Thom Pleket en Sander Barink waren met het hoofd gevaarlijk, Jesse Wawczynkiewicz schoot de bal uit een vrije trap snoeihard op de kruising. WWNA deed er qua kansen niet voor onder. Maar Hulzebos schoot wel direct met scherp. De spits kreeg ruimte en met precisie ging de bal onhoudbaar voor Gerrit Rissewijck in het hoekje. Ook in het vervolg was WWNA sterker. Zo werd Nick Agten in stelling gebracht, kopte naamgenoot Hertgers net over uit een hoekschop en stond Rissewijck in de weg op een poging van Kristiaan Bax.

Ook na de thee deelde was WWNA sterker. Uit een hoekschop vergreep invaller Thijs van Petegem zich aan Hertgers die naar het gras ging. Een strafschop volgde en ditmaal verloor penaltykiller Rissewijck de strijd. Van Kampen schoot onberispelijk raak en zorgde voor een vroegtijdige beslissing.

Bax, Thomas Fama, meerdere keren Hulzebos konden de score nog verder uitbouwen, maar geen van hen slaagden daar in. Het kon geen kwaad, want Loenermark was ook amper gevaarlijk meer.

De conclusie is gerechtvaardigd. WWNA speelde niet groots, maar hoefde zich niet buitensporig in te spannen om drie punten veilig te stellen. Bovenal: het was de eerste overwinning sinds mensenheugenis op het Lonapark. Na 2 gelijke spelen en 6 nederlagen in de afgelopen jaren, was er eindelijk die zege.

WWNA blijft vooralsnog derde op de ranglijst. Even kan de ploeg gas terugnemen. Door de voorjaarsvakantie en carnaval ligt competitievoetbal even stil. Op 10 maart pakken Van Werven en zijn mannen de draad weer op. Apeldoornse Boys is dan te gast op Sportpark Wiesel.

Vierde klasse F:
Loenermark – WWNA 0-2 (0-1). 8. Axel Hulzebos 0-1, 52. Maurice van Kampen 0-2 (strafschop). Gele kaarten: Kersten en Van Petegem (beiden Loenermark). Scheidsrechter: G.H.G. van Tintelen. Toeschouwers: 150.
WWNA: Jaspers; Baars, Drost, Sellaiyah, Langevoort (76. Gerritsen); Hertgers, Agten, Bax; Van Kampen (76. Korporaal), Hulzebos, Fama.

2019-02-17T20:53:38+00:00 zondag 17 februari 2019|Wedstrijdverslagen|