WWNA na verlies tegen DSZ weer vierdeklasser

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA na verlies tegen DSZ weer vierdeklasser

WWNA na verlies tegen DSZ weer vierdeklasser

Onbegrip, ongeloof, verslagenheid. Misschien ook wel in die volgorde. Na een bizarre nederlaag tegen DSZ (4-3) daalt WWNA komend seizoen af naar de vierde klasse van het zondagvoetbal. Voor rust stond er nog 0-2 op het scorebord en was er geen vuiltje aan de lucht. Na de thee pakten donkere wolken zich samen en gaven de mannen in het zwart-wit het zelf binnen 10 minuten uit handen.

De nacompetitie-finalewedstrijd tegen de ploeg uit Boven-Leeuwen was bijna het voetbalseizoen van WWNA in het klein. Een eerste helft waarin de schaapjes op het droge waren, gevolgd door gemakzucht en een matige concentratie waarin de ploeg toch weer in de problemen kwam. Met als bijingrediënten: doorgaan tot het bittere einde, een wispelturige eerste arbiter, pech en weinig blessuretijd. Misschien ook wel in die volgorde. Al begint het bij jezelf, zullen critici zeggen.

Te beginnen bij het begin. Een wedstrijd voor een mannetje of 300 op het sportcomplex van RKHVV in Huissen. Goed gastheerschap, twee teams één zege verwijderd van (nog) een jaar derde klasse, prima voetbalweer. En in het geval WWNA: het toetje na een machtig mooi jubileumfeest. Wat zou handhaving daar goed bij smaken.

De eerste doelpoging was echter voor DSZ, via Maarten van Dreumel. Daarna trok WWNA het initiatief naar zich toe. Axel Hulzebos kwam na een puike actie van Thomas Fama in scoringspositie, maar het bleef bij een hoekschop. En uit die hoekschop zou Wessel Langevoort scoren. Weg druk, alle mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Ja, er werden wat gemakkelijk gegeven gele kaartjes uitgedeeld, maar WWNA heerste. Zeker toen Maurice van Kampen 3 minuten voor het rustsignaal naar voren slalomde en afrondde. De bevrijdende 2-0 zo vlak voor de thee. 

Uitvoetballen, in Wenum Wiesel een feestje bouwen. Die vlieger ging helaas niet op. WWNA kreeg direct na de pauze dé kans op de 0-3, maar in de tegenaanval ging het vrijwel direct fout. Na een hoekschop werkte Stijn ’t Jong binnen. Het zou met 1-2 toch geen wedstrijd meer worden? DSZ zou fysiek toch wel op zijn na 3 potjes in een week? En dat waren ze misschien ook wel, toch vielen de doelpunten als rijpe appelen. Ook de gelijkmaker, ook de 3-2. Uit standaard situaties. In de periode van minuut 51 tot en met minuut 58 moest doelman Wouter Jaspers tot drie keer toe de gang naar het net maken. Frustrerend tot in de zoveelste macht.

En het bleef vervelend. Arbiter Wesselink werd vanuit WWNA-optiek de gebeten hond na weer wat gemakkelijke kaartjes (10 in totaal!) en wat twijfelgevalletjes die maar in het voordeel van ‘oranje’ leken uit te vallen. Hulzebos werd bijna de wedstrijd uitgeschopt. Het hielp allemaal niet mee, maar WWNA toonde veerkracht. Zoals wel vaker. Raymon Wilpshaar zag een rollertje in de 75e minuut van de doellijn onschadelijk gemaakt worden, Hulzebos zorgde een minuut later wel voor de verdiende gelijkmaker. Al had DSZ tussendoor nog een geweldige poging tussendoor. Een bal ging op de lat. 

Maar zou het dan toch voor WWNA? Nee. Weer een goedkope vrije trap tegen zorgde ervoor dat Bram van Baren kon aanleggen en dat zijn ongeloof zag dat zijn inzet van richting werd veranderd door de WWNA-muur en opnieuw binnenviel. Weer een standaardsituatie. Om gek van te worden. In het vervolg was Kristiaan Bax nog dichtbij de gelijkmaker, maar het lampje ging in de 95e minuut uit met het laatste fluitsignaal van het duel. 

De mannen die zo geweldig aan het jubileumjaar begonnen, stortten ineen. Degradatie. Pijnlijk, onnodig en eigenlijk schier onmogelijk. Maar mogelijk bleek het toch. Komend seizoen met de borst vooruit in de vierde klasse. Het is niet anders. Het is DSZ gegund. Op een waardige manier klopten ze WWNA.

Nacompetitie 3e klasse / vierde klasse:
DSZ – WWNA 4-3 (0-2). 18. Wessel Langevoort 0-1, 42. Maurice van Kampen 0-2, 51. Stijn ’t Jong 1-2, 55. 2-2, 58. 3-2, 76. Axel Hulzebos 3-3, 85. Bram van Baren 4-3. Gele kaarten: Janssen, Van Beuningen, Van Cleef, Spanbroek, Derks (allen DSZ), Berends, Coops, Alofs, Van Kampen, Bax (allen WWNA). Scheidsrechter: G.W.M. Wesselink. Toeschouwers: 300. Bijzonderheid: het duel werd afgewerkt op het sportpark van RKHVV in Huissen.
WWNA: Jaspers, Langevoort (83. Van Oosterhout), Sellaiyah, Berends (65. Gerritsen), Coops, Hertgers (53. Alofs), Drost, Fama (65. Bax), Wilpshaar, Hulzebos, Van Kampen.

2022-06-20T08:29:52+00:00 zondag 19 juni 2022|Wedstrijdverslagen|