WWNA start nacompetitie met lekkere zege

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA start nacompetitie met lekkere zege

WWNA start nacompetitie met lekkere zege

Wat snakte de hoofdmacht ernaar: een overwinning. En woensdagavond op een moment dat het weer eens moest werd-ie eruit geperst. In de nacompetitie won WWNA uiteindelijk verdiend met 3-0 van SDOL. Treffers waren er van Thomas Fama, Jelte Drost en Axel Hulzebos.

Zon, veel toeschouwers, een jubileumweek, spanning. Fantastische ingrediënten om er een historische avond van te maken. En het lukte. Na vele competitienederlagen en af en en toe een gelijkspel was er weinig zelfvertrouwen meer in de selectie. Maar de gifbeker was toch een keer leeg? Woensdag was dat na 90 minuten het geval.

WWNA begon initiatiefrijk aan de wedstrijd. Raymon Wilpshaar mikte na 9 minuten net naast en de tandem op links met Thomas Fama en Kristiaan Bax was ook een gevaarlijke. Toch gaf de thuisploeg het initiatief op een druk bezocht Sportpark Wiesel weg. In de 35e minuut hadden de bezoekers hun eerste kans. En wat voor een. Julian Slot dacht zijn treffer in een 1-op-1 binnen te hebben, maar de redding met de voet van doelman Wouter Jaspers kon niet op een beter moment komen. Een heldendaad van de goalie die zijn doel de hele wedstrijd schoon wist te houden. Ondanks een offensief in de slotfase.

De thuisploeg zelf miste in het fysieke duel wat geluk. Wilpshaar zag zijn inzet met het hoofd door de doelman onschadelijk gemaakt worden, Drost zag zijn inzet op de lat belanden en Wilpshaar andermaal schoot al vallend in. Een overduidelijke overtreding ging eraan vooraf maar arbiter Welbers zag er niets in. 

Na de thee was WWNA weer de ploeg die het beste uit de startblokken kwam. Christian Jansen, bij afwezigheid van trainer Sven Slop, stuurde Maurice van Kampen het veld in ten koste van de vertrekkende Kristiaan Bax en direct was er gevaar. Fama kreeg buiten de 16 ruimte om uit te halen en passeerde gelegenheidsdoelman Pim Jansen Holleboom. 

Vervolgens rook zwart-wit bloed en kwamen er meer scoringskansen. De beste andermaal voor Wilpshaar die opeens oog-in-oog stond met Jansen Hollemboom die hands buiten de 16 maakte en de WWNA’ er een scoringskans ontnam. De arbiter toonde clementie met de doelman en trakteerde hem ‘slechts’ op een gele kaart. Een aanval later kopte Niels Coops goed in, maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald.

WWNA liet de teugels vierden, de tegenstander deed er fysiek een schepje bovenop en nam mede daardoor het initiatief weer over. Zonder dat dit tot kansen leidde overigens. Het spel lag vaker stil dan iedereen lief was. En dus viel er weinig te genieten. 

Pas in het laatste kwartier was zwart-wit weer de ploeg die dicteerde. Hulzebos zag zijn inzet gekeerd worden door de invallende doelman Erik Veldkamp en in de rebound miste Jordi van Oosterhout enig geluk. Pas in de absolute slotfase pakte WWNA waar het het meeste recht op had: doelpunten. Drost krulde een vrije trap achter de doelman en bijna gelijk vanaf de aftrap schoot Hulzebos op aangeven van Van Kampen de derde tegen de touwen. 

Ongekende weelde na maanden vol sportieve tegenslag. Is het lek boven? Geen idee, het vertrouwen kreeg in elk geval een boost. Wie weet is het genoeg om zondag ook de ‘grande finale’ te winnen. Waar is nog niet bekend, tegen wie wel. DSZ won in de absolute slotfase van Krayenhoff uit Nijmegen (2-3) en is zondag de nieuwe tegenstander. Boven-Leeuwen tegen Wenum-Wiesel. Dat bekt alvast lekker.

Meer informatie volgt later via dit kanaal.

Nacompetitie derde klasse / vierde klasse:
WWNA – SDOL 3-0 (0-0). 47. Thomas Fama 1-0, 86. Jelte Drost 2-0, 88. Axel Hulzebos 3-0. Gele kaarten: Fama, Korporaal, Langevoort (allen WWNA), Alferink, Jansen Holleboom (beiden SDOL). Scheidsrechter: L. Welbers. Toeschouwers: 400.
WWNA: Jaspers, Berends, Korporaal, Van Doornik (41. Langevoort), Coops, Hertgers (73. Alofs), Drost, Fama (65. Van Oosterhout), Wilpshaar, Hulzebos, Bax (46. Van Kampen).

2022-06-15T22:59:29+00:00 woensdag 15 juni 2022|Wedstrijdverslagen|