WWNA in slotfase langs Twello

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA in slotfase langs Twello

WWNA in slotfase langs Twello

Het moest zondagmiddag voor de hoofdmacht van ver komen. Tegen Twello werd het uiteindelijk na ruim 100 minuten voetballen 3-2. De tweede overwinning na de winterstop. Tot de 87e minuut gingen de bezoekers aan de leiding, maar door treffers van invaller Jordy Harleman en topscorer Axel Hulzebos kroop de equipe van trainer Bernard van Werven toch aan het langste eind.

Verdiend of niet, de ploeg mag weer drie punten bijschrijven. Gemakkelijk ging het in elk geval niet. De bezoekers gaven al na zes minuten spelen een serieus signaal af. Max Smaal tartte de vuisten van WWNA-doelman Wouter Jaspers. Ook Nicky Eekhuis dacht na een half uur aan een treffer, maar andermaal bleek Jaspers de meest alerte.

Tussendoor kreeg WWNA ondanks een veldoverwicht maar één serieuze mogelijkheid. Thomas Fama bediende Kristiaan Bax, die de bal controleerde maar die vervolgens net iets te weinig vaart kon meegeven om Twello-goalie Jay Koster echt te verrassen.

Toch kwam de openingstreffer van WWNA zelf. Joey Ensing was er als de kippen bij om een voorzet vanaf de rechterkant achter Koster te werken. De thuisploeg kon 10 minuten genieten van de voorsprong. Smaal gooide tot twee keer toe roet in het eten. Schoten van buiten het zestienmetergebied waren Jaspers nu te machtig. De eerste via de binnenkant van de paal, de andere diagonaal. In twee minuten tijd was de wedstrijd gekanteld. Het zou in de tweede helft andersom nogmaals gebeuren…

WWNA kwam gefocust de rust uit. Drie hoekschoppen op een rij, veel druk naar voren. Maar Twello hield stand en kwam gaandeweg onder de druk uit. Invaller Tristan Roeterd was tot tweemaal toe dichtbij, maar zijn schoten misten richting, de beslissing bleef uit.

Van Werven koos voor een andere aanpak het laatste kwartier. Een verdediger (Langevoort) eraf, een aanvaller erbij. Het bleek een gouden greep. Het gebied van Koster werd omsingeld, de elf van trainer Salim Özer moesten blijven hopen op een uitval. Van gevaarlijke uitvallen niet meer, maar van uitverdedigen evenmin. Een voorzet van invaller Arvid Korporaal werd 3 minuten voor tijd snoeihard tegen de touwen gekopt door Harleman. De 2-2 was een bevrijding, maar niet genoeg.

De oefenmeester van WWNA hield vast aan de tactiek en de mentaal murw gebeukte Twellonaren, kregen een nieuwe tik te verwerken. Maurice van Kampen, een andere invaller, vond Hulzebos in de 16 en de topscorer schoot de winnende achter Koster. In 10 minuten blessuretijd ging het spel over en weer, maar bleven doelpunten uit. Drie treffers bleken genoeg voor de zege.

Vierde klasse F:
WWNA – Twello 3-2 (1-2). 31. Joey Ensing 1-0, 41. Max Smaal 1-1, 43. Smaal 1-2, 87. Jordy Harleman 2-2, 90. Axel Hulzebos 3-2. Gele kaarten: Hertgers (WWNA), De Fretes, Ruijl (beiden Twello). Scheidsrechter: R. Kardijk. Toeschouwers: 100.
WWNA: Jaspers; Baars, Drost, Sellaiyah, Langevoort (75. Harleman); Hertgers (80. Korporaal), Agten, Ensing; Fama (70. Van Kampen), Hulzebos, Bax.

2019-02-10T19:40:57+00:00 zondag 10 februari 2019|Wedstrijdverslagen|