WWNA na rust langs Victoria Boys

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA na rust langs Victoria Boys

WWNA na rust langs Victoria Boys

Nog een wedstrijd en dan eindelijk nacompetitie. Of toch niet? De eerste seizoenshelft verloopt vanuit WWNA-perspectief geweldig. Ook zondag. In een toch nog drukbezochte stadsderby werd Victoria Boys met 3-1 verslagen. Eigenlijk is het jammer dat er nog maar een potje, volgende week tegen Groen Wit’62, wacht.

Zondag ging het aanvankelijk niet van een ‘leien dakje’. Het kunstgrasveld was weliswaar sneeuwvrij, maar de ploeg wist de piste maar lastig te bedwingen. Victoria Boys nam het initiatief en kwam al snel op voorsprong. Gert Versteeg kreeg ruimte om uit te halen, krulde de bal om een WWNA-verdediger heen en Wouter Jaspers kon de bal uit het net halen. Een valse start voor de thuisploeg.

Toch kwam WWNA snel langszij. Het was de voorzet van Axel Hulzebos. Scherp en hard. Thomas Fama hoefde bij de tweede paal alleen maar af te wachten en het laatste zetje te geven. Maar het Bram Hollweg die net iets eerder bij de bal was het doelpunt maakte. Een eigen treffer welteverstaan. Pech voor de Boys, die daarna in een rommelige wedstrijd steeds wat meer druk te verwerken tegen. WWNA creëerde veel hoekschoppen en had de pech dat Boys-doelman Rachied Panman sterk acteerde. Inzetten van Fama, Nick Agten en Joey Ensing werden vakkundig gepareerd.

Na rust behield WWNA het initiatief. Agten schoot over en een schot van Nick Hertgers verdween via de doelman over het doel. De treffer kon niet uitblijven en uitgerekend Panman ging in de fout. Een inzet niet klemvast en dus was Hulzebos er al de kippen bij om WWNA op voorsprong te schieten.

Fama besliste het duel in de slotfase door vrij 3-1 binnen te schieten. In een alles-of-niks-offensief hoopte Martijn Jonbloed, oefenmeester van de bezoekers, het tij te keren. Het werd niets. Ofwel alles voor coach Bernard van Werven, die met zijn ploeg alweer de 7e competitiezege boekte.

Plek 3 zit halverwege de competitie vooralsnog veilig in de tas, al kan Groen Wit’62 daar komende week nog een stokje voor steken. Zij zitten op het vinkentouw qua achtervolging. Zoals velen. WWNA heeft een klein gaatje, maar de nummers 3 tot en met 7 staan relatief dichtbij. Een spannend weekje zo voor Kerst voor de boeg.

Vierde klasse F:
WWNA – Victoria Boys 3-1 (1-1). 6. Gert Versteeg 0-1, 9. Bram Hollweg 1-1 (eigen doelpunt), 70. Axel Hulzebos 2-1, 87. Thomas Fama 3-1. Scheidsrechter: T. Eijkelkamp. Toeschouwers: 120.
WWNA: Jaspers; Baars, Drost, Langevoort, Korporaal; Hertgers, Agten, Ensing; Fama, Hulzebos, Bax.

2018-12-16T17:11:00+00:00 zondag 16 december 2018|Wedstrijdverslagen|