WWNA in tweede helft op karakter langs EDS

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA in tweede helft op karakter langs EDS

WWNA in tweede helft op karakter langs EDS

De valse competitiestart behoort inmiddels tot de verleden tijd. WWNA won zondag met 3-1 van EDS en behaalde het zevende punt uit drie duels. Voor zwart-wit zorgden Ivor Jonker, Jampie Schild en Rowan Hendriks voor de treffers.

Goed was het wederom niet. Voor rust een tempo of wat te laag, weinig beleving en veel frustratie. En pech. Raymon Wilpshaar verliet na 3 minuten noodgedwongen het speelveld met een mogelijke sleutelbeenbreuk. Het gevolg:een matige pot voetbal, veel balverlies, overtredingen en chagrijn. Helemaal in de tweede minuut van de blessuretijd bij een 1-1 stand. Jampie Schild was overtuigd van de 2-1, maar na een lang eenzijdig betoog aan de zijkant van het veld tussen arbiter Leerentveld en diens assistent Brinkhorst, oordeelde de man in het zwart uiteindelijk toch: buitenspel voor aanvoerder Jelte Drost.

Een bijzondere ingreep van de scheidsrechter, die duidelijk zijn middag niet had. Net als de meeste van de 22 in het veld overigens. WWNA mist in alles het zelfvertrouwen en ook de automatismen zijn gevlogen. De ploeg van trainer Harold Valkenburg heeft resultaten nodig, punten. Het goede gevoel moet terug. Dan komt de rest vanzelf leert de historie.

En heel eerlijk. Wie weet dat minuut 96 daarbij hielp. WWNA stond met 10 man nadat Thomas Fama om onbegrijpelijke redenen in de 80e minuut rood kreeg, nadat er nota bene een overtreding op de aanvaller werd gemaakt. WWNA kreeg ermee te dealen. In het kwartier dat volgde stond de ploeg onder grote druk. Hoekschoppen, vrije trappen. Met man en macht werd de voorsprong verdedigd. Met verve. En als dank voor de inspanningen kon invaller Hendriks op aangeven van Hulzebos (zijn tweede assist van de middag) de 3-1 scoren. De 2-2 lag eerder voor de hand.

WWNA stond dus de laatste fase van de wedstrijd met 10 man en de scheidsrechter mag WWNA dankbaar zijn dat het de overwinning over de streep trok. Achteraf moest Leerentveld namelijk schoorvoetend toegeven dat de rode kaart van Fama onterecht was. De aanvaller van WWNA ontving zijn eerste gele kaart van de wedstrijd in minuut 80, de eerdere gele kaart voor de nummer ‘9’ was voor EDS-speler Robin Verhagen. Een blunder van jewelste, zonder gevolgen. Gelukkig voor alle partijen.

De punten binnen, het vertrouwen een kleine opsteker. Nu het goede spel nog en de equipe is terug op het juiste pad. Komende week een papieren kraker tegen Rheden, de ploeg die Activia zondag ontzettend veel pijn deed: 1-8.

Vierde klasse F:
WWNA – EDS 3-1 (1-1). 11. Robin Verhagen, 33. Ivor Jonker, 71. Jampie Schild 2-1, 90+6. Rowan Hendriks. Gele kaarten: Drost, Langevoort, Fama (allen WWNA), Verhagen, Kragt (beiden EDS). Scheidsrechter: J. Leerentveld. Toeschouwers: 125. Bijzonderheid: WWNA’ er Thomas Fama kreeg een rode kaart in de 80e minuut (2x geel). Deze werd later teruggedraaid omdat de WWNA’ er geen eerdere gele kaart had ontvangen.
WWNA: Ademaj, Coops, Langevoort, Sellaiyah, Korporaal (46. Gerritsen), Agten (69. Van Oosterhout), Drost, Schild (85. Hendriks), Fama, Hulzebos, Wilpshaar (3. Jonker/69. Van Kampen).

2022-11-06T16:53:33+00:00 zondag 6 november 2022|Wedstrijdverslagen|