WWNA ook de sterkste in het Victor Stadion

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA ook de sterkste in het Victor Stadion

WWNA ook de sterkste in het Victor Stadion

Vooralsnog staat er geen maat op de hoofdmacht van WWNA. Zondagmiddag ontdeed de ploeg van trainer Bernard van Werven zich gemakkelijker dan verwacht van Victoria Boys. Door treffers van Maurice van Kampen en de invallers Thomas Fama en Nino van den Berg ging de derby met 0-3 naar de zwart-witten.

Gemakkelijker dan verwacht dus, al deed de thuisploeg zichzelf grotendeels de das om, want de elf van WWNA gingen zeker niet tot het gaatje. Mourad Kasrioui was de man om wie het zondagmiddag draaide bij Victoria Boys. De spits had in de eerste 10 minuten twee grote kansen en ging het vervolg nadrukkelijk op zoek naar kaarten. Zeker bij zijn tweede kaart, kort voor de thee, ging de aanvaller veel te zwaar door op Jelte Drost. Scheidsrechter Oosterman, die eerder nog clementie toonde, kon niets anders dan weer geel trekken.

Tussen de kansen van Victoria Boys en de rode kaart om was WWNA op voorsprong gekomen. Een lang bal van keeper Wouter Jaspers kwam uiteindelijk bij Van Kampen uit, die beheerst raak schoot. De vraag was overigens gerechtvaardigd of de aanvaller van WWNA geen overtreding beging, door een handje richting de schouder van verdediger Joris van Mierlo te brengen. De arbiter oordeelde positief voor de aanvaller, waardoor de treffer werd goedgekeurd. De lezing was dat de verdediger al een aantal keren eerder handelend had kunnen optreden.

Ondanks het ‘mogelijke gelukje’, de rode kaart de gemiste kansen was WWNA beter dan de tegenstander. WWNA bleef voetballen en combineren en vertikte het om zich uit de wedstrijd te laten schoppen. Bovenal kregen de elf in het zwart-wit voldoende mogelijkheden. Een schot van Kristiaan Bax werd maar net door de doelman gepakt en een fraaie aanval over links via Bax, Axel Hulzebos, gevolgd door een inzet van Drost werd maar net op tijd geblokt. Zo had ook WWNA grote mogelijkheden.

Na de thee speelde WWNA de wedstrijd vakkundig uit. Invaller Fama kopte vrij binnen na een strakke voorzet van Bax en invaller Van den Berg kon gemakkelijk de 0-3 binnen schieten op aangeven van Hulzebos. Niet groots, wel een verdiende zege. De zesde van het seizoen, waardoor alleen Loenermark en Twello vooralsnog in het spoor kunnen blijven. Punten in de tas, groot feest – zoals altijd – in het clubhuis van de ‘Boys’ als beloning. Stevig in het veld, vriendschappelijk erbuiten. Precies zoals het hoort.

Volgende week wacht een zware opgave bij Klarenbeek. Die ploeg staat weliswaar op een achterstand van 10 punten, traditioneel zal het een zware pot worden voor de mannen van Van Werven.

Vierde klasse F:
Victoria Boys – WWNA 0-3 (0-1). 33. Maurice van Kampen 0-1, 68. Thomas Fama 0-2, 83. Nino van den Berg 0-3. Rode kaart: 44. Mourad Kasrioui (Victoria Boys, 2x geel). Gele kaarten: Martherus (Victoria Boys), Hertgers, Langevoort (beiden WWNA). Scheidsrechter: T. Oosterman. Toeschouwers: 160.
WWNA: Jaspers; Langevoort, Drost, Sellaiyah, Korporaal; Hertgers (50. Fama), Baars, Agten; Van Kampen, Hulzebos, Bax (76. Van den Berg).

2019-11-03T17:44:44+00:00 zondag 3 november 2019|Wedstrijdverslagen|