WWNA onderuit tegen nieuwe koploper

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA onderuit tegen nieuwe koploper

WWNA onderuit tegen nieuwe koploper

Ruim een uur mocht WWNA hopen op een goed resultaat bij Rheden. Na 90 minuten stond er 3-1 voor de thuisploeg op de borden. Rheden is daarmee de nieuwe koploper in de vierde klasse F, WWNA mag voorlopig even plaatsnemen in de wachtkamer.

N 7 punten uit 3 wedstrijden brak de zon weer een beetje door voor de equipe van trainer Harold Valkenburg. Het vertrouwen kwam een beetje terug, de ploeg knokte zich met verve door lastige slotfases heen. Zondag speelde de ploeg een uur alleraardigst. Anders dan anders: compacter, wat meer op zeker. Maar tegen de hoogvlieger uit Rheden was dat ook geen gekke gedachte.

En WWNA speelde misschien wel de beste 60 minuten van het nog prille seizoen. Defensief was er controle en de omschakeling was een plaag voor de tegenstander. Al binnen 10 minuten kwam WWNA op voorsprong via Maurice van Kampen. Hij benutte de rebound nadat Axel Hulzebos op  doelman Nick van der Linden stuitte.

Na de strakke opening kwam ook de thuisploeg opzetten. Eerst via een bal op de paal, later via een hoekschop alsnog de 1-1. Hoewel? Doelman Armend Ademaj van WWNA pretendeerde de bal vast te hebben binnen de 5 meter waarna hij werd geattaqueerd. De bal ging er via Kai Dorland in en waar iedereen rekende op een overtreding, mocht het door van de arbiter. Pech voor WWNA dat in het vervolg gevaarlijk werd via Menno Sellaiyah (2 keer) en via Hulzebos. De thuisploeg kreeg met de laagstaande zon alleen veel hoekschoppen te nemen, maar die bleven verder zonder gevaar.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. De thuisploeg maakte het spel, WWNA gokte op uitvallen. Rheden kwam desondanks op voorsprong. Ademaj redde aanvankelijk knap op een inzet van Milan Schouten, maar ging in het vervolg in de fout door de aanvaller op de hak te tikken: strafschop. Het buitenkansje werd benut door Dorland. Andermaal.

Direct na de aftrap kwam Sellaiyah weer in scoringspositie, maar goalie Van der Linden redde knap. Het was de laatste speldenprik van WWNA dat in het vervolg niet meer aan voetballen toekwam. De zoveelste corner van de thuisploeg van de voet van Stan Jansen dwarrelde zomaar binnen en daarmee was het duel gespeeld.

Er zat meer in voor WWNA, maar de persoonlijke fouten nekten Valkenburg en de zijnen waarmee de opmars in 4F voorlopig gestopt is. Komende week staat de stadsderby meer Victoria Boys op het programma. Een lekkere pot om weer terug in competitie te komen.

Vierde klasse F:
Rheden – WWNA 3-1 (1-1). 9. Maurice van Kampen 0-1, 19. Kai Dorland 1-1, 63. Dorland 2-1 (strafschop), 80. Stan Jansen 3-1. Gele kaart: Kranenburg, Van Huenen (beiden Rheden), Ademaj, Van Doornik (beiden WWNA). Scheidsrechter: R.A.L. Verberg. Toeschouwers: 150.
WWNA: Ademaj, Van Doornik, Langevoort, Gerritsen (73. Korporaal), Coops, Sellaiyah, Drost (84. Hendriks), Agten, Van Oosterhout, Hulzebos, Van Kampen (73. Schild).

2022-11-13T17:35:25+00:00 zondag 13 november 2022|Wedstrijdverslagen|