WWNA in ondertal onderuit tegen KCVO

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA in ondertal onderuit tegen KCVO

WWNA in ondertal onderuit tegen KCVO

Het was een prachtig affiche voor aanvang. Een derby, een derdeklasser tegen een gewezen derdeklasser. En ook de slotwedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi waarin twee teams zich nog konden verzekeren van de volgende ronde. Een leuke wedstrijd werd het niet. Daarvoor greep arbiter Ten Heggeler onbedoeld de hoofdrol. WWNA verloor met 4-2 in Vaassen.

Een handsbal van WWNA’er Jelte Drost zorgde voor het keerpunt in de wedstrijd. De captain van WWNA werkte met zijn arm de bal uit de doelmond en de scheidsrechter floot direct. Dat KCVO in rebound alsnog scoorde en voordeel uit de situatie haalde deed al niet meer ter zake. Had de arbiter drie seconden langer gewacht met fluiten was het 1-0 voor de thuisploeg geweest. Nu bleef het 0-0 ging de bal op de stip en moest Drost het speelveld verlaten. In deze fase van het seizoen in een bekerwedstrijd was een gevalletje voordeel het beste geweest. Maar wie a zegt moet b zeggen. Zo is het ook.

Het betekende dat WWNA ruim 60 minuten in ondertal stond tegen de derdeklasser en dat het direct na het wegsturen van Drost op een 1-0 achterstand kwam door een benutte strafschop van Sem Westra, die in aanloop naar het doelpunt toe ook al tweemaal dichtbij een treffer was.

WWNA zelf moest na een felle start waarbij een schot van Menno Sellaiyah gekraakt werd behoorlijk in de achteruit. En toch kwam de ploeg van trainer Harold Valkenburg lekker mee. Het spel golfde op en neer en WWNA was dreigend met uitvallen. Het hielp ook mee dat beide teams grossierden met fouten in de opbouw.

Na de 1-0 was het eenrichtingsverkeer en liep de thuisploeg snel uit naar 3-0. Voor de thee scoorde Ivor Jonker namens WWNA, na geschutter in de defensie bij KCVO.

Na de thee schoot Melvin Balk namens de thuisploeg nog met scherp, invaller Axel Hulzebos zorgde voor het slotakkoord door de 4-2 aan te tekenen. Het werd amper een wedstrijd meer. Er werd gepraat, gezeurd, gemopperd en aan elkaar getrokken binnen en buiten de lijnen. Buitenspelgevallen, veel overtredingen. Niet de ideale aanloop na de competitie toe, zoveel is zeker. WWNA ging niet af, zoveel was ook zeker, maar de wissels die Valkenburg moest doorvoeren waren bijna allen het gevolg van fysiek ongemak. Het zorgde ervoor dat Tigo Nieuwenhuis als debutant mocht invallen en dat doelman Armend Ademaj in de slotfase gebombardeerd werd tot verdediger.

Volgende week hoe dan ook de competitiestart. Activa komt dan op bezoek in Wenum Wiesel.

Bekertoernooi:
KCVO – WWNA 4-2 (3-1). 29. Sem Westra 1-0 (strafschop), 38. Tom Langelder 2-0, 40. Langelder 3-0, 42. Ivor Jonker 3-1, 60. Melvin Balk 4-1, 85. Axel Hulzebos 4-2. Rode kaart: 28. Jelte Drost (WWNA), gele kaart: Heukels (KCVO). Scheidsrechter: M. Ten Heggeler. Topeschouwers: 75.
WWNA: Ademaj, Langevoort (80. Nieuwenhuis), Van Doornik (65. Gerritsen), Van Oosterhout, Coops, Drost, Sellaiyah, Fama (57. Agten), Wilpshaar, Schild (57. Hulzebos), Jonker.

2022-09-18T16:31:33+00:00 zondag 18 september 2022|Wedstrijdverslagen|