WWNA in laatste kwartier onderuit tegen koploper

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA in laatste kwartier onderuit tegen koploper

WWNA in laatste kwartier onderuit tegen koploper

Lang, heel lang leek het op 0-0 uit te draaien op Sportpark Wiesel. Niet bloedeloos overigens. WWNA en koploper Brummen waren lang aan elkaar gewaagd, grote kansen bleven uit. Tot Rico van Ginkel de wedstrijd op zijn kop zette. Het werd uiteindelijk 0-2.

De 0-1 viel praktisch uit het niets. Een vrije trap, snel genomen, kwam uit bij Emiel Bleumink. De speler van Brummen gaf strak voor en via via kwam de bal bij Van Ginkel, die afrondde. Een zeldzaam foutje bij WWNA, omdat Kristiaan Bax vergat mee te verdedigen deed de thuisploeg daar even de das om.

WWNA rechtte de rug en bleef dreigend, maar tot grote mogelijkheden kwam de ploeg van trainer Bernard van Werven maar niet. In de slotfase kreeg Brummen de handen nog een keer op elkaar. Captain Aiko Hooyman kopte de beslissende treffer achter Wouter Jaspers.

Zwart wit stond toen net in ondertal omdat arbiter Mulder even daarvoor WWNA-back Ross Baars met een rode kaart wegstuurde voor een licht vergrijp. De arbiter oordeelde ‘doorgesproken speler’, iets dat amper aan de orde kon zijn zo aan de zijkant van het veld nog vele meters van Jaspers vandaan. Een zeldzaam foutje van de man in het zwart, die een puike wedstrijd floot. Pech voor de back, die zo’n mooi seizoen in Wenum Wiesel meemaakt.

Pech ook voor WWNA, dat lang dacht aan een mooi resultaat tegen de aanstaande kampioen, want daar ontbreekt weinig meer aan. De equipe van trainer Mark Horsman heeft de titel voor het oprapen, zo’n 5 duels voor het einde van de competitie.

WWNA heeft nog van alles te winnen of te verliezen. Het resterende programma lijkt gunstig met TKA, Dierense Boys, Beekbergen, EDS en ZVV’56, maar het zijn tegelijkertijd tegenstanders die nog van alles hebben om voor te voetballen. WWNA ook. De tweede periodetitel lonkt, maar ook plek 2 of 3 zit nog in de pijplijn.

De vooruitzichten zijn in elk geval goed. WWNA kende een sterk optreden tegen Brummen en de ploeg oogde weer fris. Dat moet zich de komende weken uitbetalen.

Vierde klasse F:
WWNA – Brummen 0-2 (0-0). 75. Rico van Ginkel 0-1, 82. Aiko Hooyman 0-2. Rode kaart: 80. Ross Baars (WWNA). Gele kaart: Korporaal (WWNA). Scheidsrechter: B.G.W. Mulder. Toeschouwers: 120.
WWNA: Jaspers; Baars, Drost, Sellaiyah, Korporaal; Hertgers, Agten, Harleman; Fama (66. Van Kampen), Hulzebos, Bax.

2019-04-14T21:31:04+00:00 zondag 14 april 2019|Wedstrijdverslagen|