WWNA laat periodetitel liggen in Twello

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA laat periodetitel liggen in Twello

WWNA laat periodetitel liggen in Twello

Winst in Twello en WWNA had de schaapjes op het droge gehad. Een straatlengte voorsprong op de nummer 2 en ook nog eens de eerste periodetitel. Het liep allemaal net even anders voor de ploeg van trainer Bernard van Werven. Twello versloeg zwart-wit met 3-1, waardoor de competitie opeens weer ongemeend spannend is.

Matige veldcondities, veel wind, een sterke, snelle tegenstander. Ingrediënten waar WWNA het over 90 minuten moeilijk mee had. De mannen van Van Werven probeerden te voetballen, maar kwamen er eigenlijk maar mondjesmaat aan toe. Een tegenstander die de lange bal en fysieke duels niet schuwden waren er mede debet aan.

Maar WWNA zelf ook. De ploeg was tot aan de openingstreffer heer en meester in Twello, maar afgezien van veel hoekschoppen en een veldoverwicht ontbrak het aan het creëren en afmaken van mogelijkheden. Axel Hulzebos en Kristiaan Bax waren er namens WWNA het dichtste bij. Bax vuurde van net buiten de 16 af op doelman Jay Koster, die niet kon klemmen. In rebound schoot Hulzebos net naast.

Die rebound was Twello wel gunstig gezind. Waar Thijs Karman eerst nog goed redde op een inzet van Nicky Eekhuis, daar was het voor Yannick Gorter in de rebound een koud kunstje om de openingstreffer op het scorebord te zetten. De wedstrijd op zijn kop al kreeg WWNA vlak na de treffer de grootste kans op een doelpunt. Andermaal Bax zag zijn poging tot twee keer toe op de onderkant van de lat terecht komen. Een verdediger van de thuisploeg kon de bal daarna uit de doelmond weg rossen. Was-ie erover of niet? Bij WWNA dacht men uiteraard van wel, de arbiter en Twello oordeelden van niet.

Na de thee moest WNWA tegen de wind in waardoor de thuisploeg vooral in de tegenstoot levensgevaarlijk was met de lange bal. Zo pikte Max Smaal de bal op en kon ongehinderd op Karman af om de wedstrijd in het slot te gooien. Met 2-0 leek dat een vroegtijdige beslissing. Hulzebos dacht er anders over en roeide de bal van afstand binnen: 2-1.

In de slotfase bleef Twello geslepen en uiteindelijk vrij eenvoudig op de been. WWNA dacht aan een strafschop na vermeend hands in de 16 en hoopte met verschillende vrije trappen op gevaar, maar het was invaller Cihan Ozer die het vonnis velde door vlak voor tijd de 3-1 binnen te werken.

Voor WWNA de tweede nederlaag deze competitie. De ploeg zag het gat met Twello verkleind worden tot 2 punten. Voor een periode moet de ook nog even geduld hebben, al kan het volgend weekeinde maar zo anders zijn. Twello haalt dan in bij Loenermark, WWNA ontmoet Klarenbeek. Winst voor Loenermark, een zege voor WWNA en het jaar eindigt grandioos. En lukt het niet? Geen ramp, WWNA staat er goed op. Zoveel is zeker.

Vierde klasse F:
Twello – WWNA 3-1 (1-0). 27. Yannick Gorter 1-0, 69. Max Smaal 2-0, 70. Axel Hulzebos 2-1, 86. Cihan Ozer 3-1. Gele kaarten: Klein Velderman (Twello), Baars, Sellaiyah, Hulzebos (allen WWNA). Scheidsrechter: G.J. Boerhof. Toeschouwers: 150.
WWNA: Karman; Langevoort, Drost, Sellaiyah, Korporaal; Hertgers, Baars, Agten; Van Kampen (65. Van den Berg), Hulzebos, Bax.

2019-12-15T20:13:11+00:00 zondag 15 december 2019|Wedstrijdverslagen|