WWNA kijkt vooruit wat betreft damesvoetbal…

Home>Nieuws, Speciaal>WWNA kijkt vooruit wat betreft damesvoetbal…

WWNA kijkt vooruit wat betreft damesvoetbal…

Na een paar stevige trainingen met beide dames teams, was het nog even wennen. Niet iedereen was aanwezig vanwege de vakantieperiode, maar het grootste gros dames had er heel veel zin in om weer het veld op te gaan. Voor beide teams zal het komend seizoen wennen zijn aan de nieuwe situatie. Maar een ieder, zowel speelsters, begeleiders, trainer/coach hebben er ongelofelijk veel zin in en gaan de uitdaging om het damesvoetbal bij WWNA naar een hoger level te tillen graag aan. Dit kunnen de teams uiteraard niet alleen, daar hebben ze u als fanatieke sponsor, supporter, ouder, vriend(in) maar vooral de club WWNA hard bij nodig. Dames 1 gaat de bekercompetitie in en er is een oefenduel gepland, Dames 2 is nog in onderhandeling. Over onder handeling gesproken, Beide damesteams lopen er dit seizoen tot in de puntjes verzorgd uit bij door hun geweldige sponsor: MAKELAAR REINDERS….SPORTEN MET REINDERS .

Toen er sprake was van een 2e damesteam bij WWNA was de begeleiding het al snel eens: zo mogelijk alle dames in dezelfde inloopshirts en trainingspakken. Omdat in het vorig seizoen vanwege Corona niet geselecteerd kon worden zoals men in gedachten had, is er een voorlopige selectie gemaakt. Er kunnen dus nog dames van 1 naar 2 geplaatst worden of van 2 naar 1. En wie weet wordt er wel geleend van elkaar als dat nodig is. En wat is er dan mooier als dat iedereen hetzelfde gekleed is. De dames danken Frank Reinders in het bijzonder voor deze geweldige samenwerking. Ook mogen de dames TEMPELMAN EXCLUSIVE  en W & R PLASTICS  voor hun bijdrage in deze niet vergeten.

Zondag 30 augustus vond de eerste bekerwedstrijd tegen KCVO plaats, voor de WWNA dames een bekende tegenstander. De dames waren gedreven, maar toch ook voelde je een beetje gezonde spanning. Voor het eerst speelden ze in deze setting.

De wedstrijd is begonnen en na een minuut of 8 weet Kaylee het net te raken, Nog geen 8 minuten later was het weer Kaylee en om haar feestje compleet te maken schopte ze in de 20ste minuut ook nummer 3 prachtig in het net. Marije moet gedacht hebben wat Kaylee kan wil ik ook. Even na de derde goal maakte zij de 0-4. In ongeveer de 25ste minuut maakte Roos haar debuut voor WWNA, Roos heeft de overstap gemaakt van KCVO naar WWNA. Voor haar was het dus een extra spannende wedstrijd, “Spelen tegen je oude cluppie”. Marije maakte in diezelfde 25ste minuut de 0-5. Een paar minuten later wist ook Noa het net te bereiken 0-6 was een feit. Veel spanning zat er helaas niet in de wedstrijd want echt een paar tel later wist Marije haar 3e goal te maken. De dames tikten heerlijk over, namen de bal goed aan en wisten goed af te ronden. Zo maakte Marije ook de 0-8 en de 0-10. Romee wist ook haar goaltje mee te pikken en scoorde de 0-9. Met 0-10 de rust in, wat een zaligheid. Vanwege de corona bleven de teams op het veld. Hans de trainer had uiteraard weinig op of aanmerkingen, behalve dat het team scherp moest blijven.

De 2e helft was amper 2 minuten bezig of Marije wist wederom doel te treffen. Wendelien maakte de 0-12, Noa de 0-13. En zowaar de dames hadden een moment van onoplettendheid en KCVO scoorde. Om haar 1ste wedstrijd voor WWNA goed af te sluiten pikte Roos ook nog een doelpuntje mee en maakte zij de eindstand op 1-14.

Bijzonder detail van deze wedstrijd was dat Yvonne Streppel (ook bekend bij WWNA) afscheid nam als speelster bij KCVO en ook Mayke, Een kippenvel moment waarbij velen het niet droog hielden. 

Het was een sportieve wedstrijd, al hopen de dames bij hun volgende bekerduel op wat meer tegenstand, zodat er de nodige spanning ook langs de lijn te bespeuren is. WWNA Dames 1 speelt de volgende bekerwedstrijd op 13 september thuis om 11.30 tegen Overwetering.

De dames verwelkomen u graag langs de lijn!

2020-09-06T19:47:18+00:00 zondag 6 september 2020|Nieuws, Speciaal|