WWNA houdt punt over aan treffen met AZC

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA houdt punt over aan treffen met AZC

WWNA houdt punt over aan treffen met AZC

In de tweede helft stond WWNA regelmatig met de rug tegen de muur, maar de 11 van Sven Slop hielden stand tegen de koploper in de derde klasse D. Mede door treffers van Raymond Wilpshaar en Maurice van Kampen werd het 2-2 in Zutphen.

Het werd een echte wedstrijd in de Torenstad. Binnen en buiten de lijnen. De thuisploeg, de enige in de competitie zonder averij, was favoriet, maar kon alleen in de tweede helft echt imponeren. Kansen kreeg AZC wel, maar telkens zat er wel een handje of voetje tussen. Desondanks kon AZC defensief geen gaten laten vallen. De WWNA’ers waren wat dat betreft leep en gevaarlijk genoeg.

Beginnen bij het begin. WWNA had al na 9 minuten pech. Steven Gerritsen ging geblesseerd naar de kant en werd al vroeg vervangen door Wessel Langevoort, die op zijn beurt een ongelukkige wedstrijd speelde.

Toch toonde zwart-wit zich van de beste kant. Voetballend hield het de gehele wedstrijd niet over, de ploeg was zoals gezegd wel dreigend en toonde lef. Zo volleerde Kristiaan Bax na een minuut of 10 net over, maar was de eerste de beste volgende uitval wel raak. Via de onfortuinlijke doelman Nardo van de Broek hobbelde de poging van Raymond Wilpshaar pardoes binnen.

Hoewel de thuisploeg gaandeweg meer van zich afbeet, waren de beste mogelijkheden toch echt voor WWNA. Op snelheid werd de defensie van AZC op alle fronten getest en met vallen en opstaan bleven de blauw-witten uiteindelijk op de been. Zo werd een scherpe tegenaanval van Wilpshaar onschadelijk gemaakt en miste Axel Hulzebos op slag van rust net het geluk in de afronding na een puike combinatie tussen Van Kampen en Bax.

Tussendoor kreeg ook AZC kansen én een treffer. Mika Dekker scoorde vanaf de rechterkant na een rush en de ongelukkige Niels Coops leverde zomaar in bij een AZC’er, die vervolgens Wouter Jaspers tot een redding dwong. WWNA moest aan het slot van de eerste helft en bij aanvang van de tweede helft in de overlevingsstand, maar het hield stans.

Ook na de thee. Pas in de 63e minuut kon AZC iets met het overwicht al had het enige hulp nodig van arbiter Leushuis, die een overtreding zag in een duel waarbij Langevoort bij betrokken was. De man in het zwart oordeelde: elf meter. Een buitenkansje waar Luc Wassink waar brood in zag. Het maakte de treffer niet minder verdiend.

Toch toonde WWNA weer eens karakter. Van Kampen kreeg in de 16 de bal voor voeten en zag zijn inzet binnen vallen. In het vervolg was het grotendeels eenrichtingsverkeer al bleef WWNA in de omschakeling levensgevaarlijk wat nog een kans opleverde voor Hulzebos. Hoekschoppen, schoten van afstand, puike reddingen van Wouter Jaspers: WWNA hield de rug recht en stapte met een resultaat van het veld. Ook acht minuten (!) blessuretijd werden overleefd. Vorige week tegen Colmschate te weinig, zondag misschien net iets teveel, maar het leverde andermaal een memorabele slotfase op.

Komende week haalt WWNA in bij Brummen en kan de ploeg van Slop terug proberen te klimmen op de ranglijst.

Derde klasse D:
AZC – WWNA 2-2 (1-1). 17. Raymond Wilpshaar 0-1, 24. Mika Dekker 1-1, 63. Luc Wassink 2-1 (strafschop), 66. Maurice van Kampen 2-2. Gele kaarten: Ruumpol, Ter Horst (beiden AZC), Coops, Langevoort (beiden WWNA). Scheidsrechter: A. Leushuis. Toeschouwers: 180.
WWNA: Jaspers, Coops, Van Doornik, Sellaiyah, Gerritsen (9. Langevoort), Drost, Agten, Bax, Wilpshaar (75. Assink), Hulzebos, Van Kampen.

2021-11-07T17:37:27+00:00 zondag 7 november 2021|Wedstrijdverslagen|