WWNA in historisch seizoenstoetje flink onderuit

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA in historisch seizoenstoetje flink onderuit

WWNA in historisch seizoenstoetje flink onderuit

De laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 is geëindigd in een 4-0 nederlaag voor de mannen van trainer/coach Bernard van Werven. Ewijk bleek in de finale van de historische nacompetitie veel te sterk voor de ploeg, die deze jaargang vriend en vijand verraste. WWNA blijft vierdeklasser, het jubilerende Ewijk promoveert naar de derde klasse.

Het werd een pijnlijke middag voor de hoofdmacht bij SML in Arnhem. De opponent zette WWNA snel vast en zorgde ervoor dat zwart-wit maar niet aan voetballen toekwam. De scheidsrechter accepteerde in de beginfase de aanslagen op Axel Hulzebos en Maurice van Kampen en zag dat Ewijk langzamerhand ook voetballend het initiatief nam.

Jordy Poppelier scoorde namens de ‘thuisploeg’ als eerste. Een voorkant vanaf hun rechterkant werd tegen de touwen gekopt. Net op het moment dat WWNA de wedstrijd leek te gaan controleren volgde ook de tweede treffer. Invaller Sjoerd van der Hagt schoot de 2-0 binnen. Tussendoor werd een doelpunt van Kristiaan Bax nog afgekeurd wegens buitenspel en kopte Nick Hertgers op de lat. Pech voor WWNA dat mede daardoor maar niet in de wedstrijd kon komen.

Ook na de thee kon WWNA het tij niet keren. Van Werven wisselde aanvallend, maar in de tegenstoot bleek Ewijk levensgevaarlijk. Tom Diebels en Bas Jacobs scoorden kort achter elkaar in het laatste kwart van de wedstrijd. En dat hadden er nog meer kunnen zijn. Meer dan een vrije trap van Menno Sellaiyah kon WWNA er niet tegenover brengen. Het zat er maandag op een bomvol sportpark in Arnhem domweg niet in.

Een historische middag dat wel. Nog nooit was WWNA zo dichtbij een promotie naar de derde klasse. De ploeg is jong en grillig, maar wat hebben mensen met een zwart-wit hart van deze mannen kunnen genieten. Volgend jaar ‘gewoon’ weer derby’s in de vierde klasse. Niet zo mooi als promotie, maar toch… Ook leuk, nietwaar?

Nacompetitie: derde klasse / vierde klasse:
Ewijk – WWNA 4-0 (2-0). 13. Jordy Poppelier 1-0, 36. Sjoerd van der Hagt 2-0, 71. Tom Diebels 3-0, 75. Bas Jacobs 4-0. Gele kaarten: Tromp, Thomassen (beiden Ewijk), Sellaiyah, Drost (beiden WWNA). Scheidsrechter: M.J.H. Pelgröm. Toeschouwers: 550. Bijzonderheid: Ewijk promoveert voor het eerst in haar bestaan naar de derde klasse.
WWNA: Jaspers; Langevoort (68. Baars), Drost, Sellaiyah, Korporaal; Hertgers (55. Fama), Agten, Harleman; Van Kampen (68. Buitenhuis), Hulzebos, Bax.

2019-06-10T17:47:15+00:00 maandag 10 juni 2019|Wedstrijdverslagen|