WWNA gaat op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

Home>Nieuws>WWNA gaat op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

WWNA gaat op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

Aan de samenwerking tussen hoofdtrainer Ralph Mens en derdeklasser WWNA komt al na één seizoen een einde. De oefenmeester heeft aanvullende taken bij zijn werkgever gekregen waardoor hij deze niet meer kan combineren met het trainerschap.

Met pijn in het hart moest de 47-jarige Mens dit besluit nemen. ,,Het valt me erg zwaar. Ik ben de afgelopen 30 jaar onafgebroken trainer geweest, maar ik moet ook eerlijk zijn. Voor mezelf en voor de club.’’ Mens, die docent wiskunde is, moet bij een fusieschool een nieuwe leergang opzetten en dat vergt enorm veel vergaderwerk in de avonduren. ,,Het is een tijdelijke functie voor 1 of 2 schooljaren en dat betekent dat ik veel dinsdag- en donderdagtrainingen zou moeten missen. Ik vind dat een hoofdtrainer altijd aanwezig moet zijn. Ik zal mijn passie en mijn hobby de komende jaren even on-hold moeten zetten. Dat doet pijn. Zeker als ik de appjes van de jongens lees, toen ze het hoorden. Die waren erg betrokken.’’

Jammer voor club en trainer, want beiden waren anders graag nog even met elkaar verder gegaan. Ondanks de matige start in de derde klasse met nederlagen tegen kampioenskandidaten Robur et Velocitas en AZC en tegen concurrent Brummen was Mens vol vertrouwen in een goede afloop. ,,We wisten dat het een zwaar begin zou worden, maar in de wintermaanden zouden onze kansen komen. Daarvan waren we overtuigd. Hopelijk kunnen we dat dit seizoen nog laten zien en handhaven we ons niet alleen op papier maar ook in de praktijk. Ik hoop dat de jongens en ik die kans nog krijgen.’’

Mens gaat de club hoe dan ook missen. ,,WWNA heeft het allemaal goed voor elkaar. Ik durf zelfs te zeggen dat de voorwaarden perfect zijn. De velden, de faciliteiten. Dat is een luxe en echt niet gewoon. En dat geldt ook voor de groep. Daar zit nog veel rek in. Voetballend kunnen ze nog behoorlijk doorgroeien.’’

De oefenmeester is er ook van overtuigd dat er snel een passende vervanger komt. ,,Deze club staat er erg goed op en de mailbox van de secretaris zal wel vol lopen. Er zal iemand komen die met een schone lei kan beginnen en de jongens nieuwe dingen kan leren. Een prachtige klus, waar ik graag mee verder was gegaan.’’

De Technische Commissie van WWNA kreeg afgelopen week ook goed nieuws. Christian Jansen, trainer van het tweede elftal, blijft ook komend seizoen het succesvolle team trainen. De vacature van Mens wordt binnenkort gesteld.

2021-02-03T15:46:24+00:00 vrijdag 15 januari 2021|Nieuws|