WWNA flink onderuit tegen runner-up

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA flink onderuit tegen runner-up

WWNA flink onderuit tegen runner-up

De nummer twee tegen de nummer drie van de vierde klasse F. Een nieuwe test voor de mannen van trainer/coach Bernard van Werven. Koploper Beekbergen was een paar weken geleden de gelukkigste in Wenum Wiesel. Zondag volgde in Brummen de herkansing om een ‘topploeg’ te kloppen. Het lukte andermaal niet. Geflatteerd dat wel, maar de cijfers spraken boekdelen: 5-2.

Tot zeven minuten voor tijd had WWNA nog alle mogelijkheden om een 4-2 achterstand ongedaan te maken tegen de runner-up uit de competitie. Axel Hulzebos mocht voor de tweede keer in de middag een strafschop nemen en had zo de kans om er een knotsgekke slotfase van te maken. De spits zag zijn inzet gekeerd worden door Brummen-doelman Jordi Plant.

Pech dus voor WWNA dat de rug niet nogmaals kon rechten. In de blessuretijd was het de thuisploeg die wel raak schoot van 11 meter. Daan Ribbers zorgde voor het slotakkoord door Wouter Jaspers voor de vijfde keer die middag te passeren. Er ging een overtreding van verdediger Menno Sellaiyah aan vooraf. Hij werkte de sterk ingevallen Stan Donderwinkel naar de grond en kon vertrekken met rood. Misschien iets te zwaar gestraft, het maakte er een uiteindelijk vervelende middag niet minder om.

Brummen voor rust de beste ploeg
WWNA kwam aanvankelijk maar moeilijk in de wedstrijd. In de eerste minuut zorgde Ribbers al voor gevaar door Jelte Drost eruit te lopen. Zijn voorzet eindigde weliswaar in het niet, de toon was gezet. Brummen drukte, WWNA hanteerde de lange bal en strandde vaak vroegtijdig. De thuisploeg deelde de lakens uit en kwam na 20 minuten verdiend op voorsprong. Captain Aiko Hooijman, die vlak daarvoor naar de grond ging na een overtreding van Hulzebos, haalde zijn gram door een hoekschop binnen te koppen.

Toch kwam WWNA terug in de wedstrijd. Hulzebos ging in de vijandelijke 16 onderuit en verdiende er een strafschop mee. Deze ging er onberispelijk in. Tijd om na te denken was er niet, want amper 2 minuten later was het weer raak voor Brummen. Andermaal Hooijman die attent was nadat een eerdere inzet op de paal ging.

En er kwam meer. Ribbers ontsnapte na een half uur en stifte de bal fraai over Jaspers heen. Wedstrijd gespeeld, zo leek het. Maar Van Werven en de zijnen kregen hulp. Een voorzet van Thomas Fama werd verkeerd getaxeerd door verdediger Kjell Rexwinkel en het gaf Kristiaan Bax de ruimte om uit te halen. Doelman Plant verkeek zich erop en zo stond het vlak voor rust ineens weer 3-2.

WWNA na thee veel dreigender
Voor WWNA reden genoeg om na rust nog meer gas te geven. De onzorgvuldigheid bleef, maar Brummen werkte er zelf ook aan mee. Het gevolg: een meeslepende pot die alle kanten op ging. WWNA kreeg via Nick Agten en Hulzebos kleine mogelijkheden, Brummen via invaller Donderwinkel de beste. Koud ingevallen verraste hij de WWNA-defensie en tekende fraai voor 4-2. Het verhaal erna is bekend. Zwart-wit ondernam veel pogingen, maar de thuisploeg capituleerde niet. Die wisten vooral WWNA te frustreren. Zuigend en een tikkie intimiderend. De thuisploeg had het eigenlijk niet nodig, WWNA was al gecapituleerd. Maar heel eerlijk: het is wel een compliment om een tegenstander zo te ontregelen. Een extraatje waaruit blijkt dat die equipe net wat verder is dan de ploeg uit Wenum Wiesel.

Komende week een nieuwe test voor WWNA wanneer concurrent Victoria Boys naar Sportpark Wiesel komt.

Vierde klasse F:
Brummen – WWNA 5-2 (3-2). 20. Aiko Hooijman 1-0, 27. Axel Hulzebos 1-1 (strafschop), 29. Hooijman 2-1, 35. Daan Ribbers 3-1, 41. Kristiaan Bax 3-2, 69. Stan Donderwinkel 4-2, 90+1. Ribbers 5-2 (strafschop). Rode kaart: 90. Menno Sellaiyah (WWNA). Gele kaarten: Hulzebos, Jaspers (beiden WWNA). Scheidsrechter: W.H. Kruit. Opmerking: 83. Axel Hulzebos (WWNA) mist strafschop. Toeschouwers: 100.
WWNA: Jaspers; Baars, Drost (80. Buitenhuis), Sellaiyah, Langevoort (80. Van Kampen); Hertgers, Agten, Ensing; Fama, Hulzebos, Bax.

2018-12-09T18:36:24+00:00 zondag 9 december 2018|Wedstrijdverslagen|