WWNA in finale na zinderend duel bij Vios

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA in finale na zinderend duel bij Vios

WWNA in finale na zinderend duel bij Vios

Bloedheet, bloedstollend. De mannen van trainer Bernard van Werven namen zondag een volgende horde op weg naar misschien wel de derde klasse. In Beltrum werd de plaatselijke derdeklasser Vios na verlenging en strafschoppen geklopt. Na 120 minuten voetballen stond het 3-3. Op Pinkstermaandag is Ewijk de volgende opponent van WWNA. De winnaar speelt komend seizoen in de derde klasse.

Eindelijk zagen we weer een WWNA dat de (kunst)grassprieten opvrat. Een wedstrijdinstelling om van te smullen en zeker voor rust was er een equipe die ook nog aardig voetbalde ook. Na de thee nam de spanning toe en zakte het niveau in. Maar mag het? Spannend was het ook op Sportpark De Sonders. En warm. Ook daar hadden de teams het zwaar mee. Maar het zwoegen werd beloond, de ploeg die over het geheel net wat beter was, plaatste zich voor de finale van de nacompetitie: WWNA.

De bezoekers namen al snel een voorsprong in Beltrum. Wessel Langevoort stuurde Axel Hulzebos weg richting Vios-doelman Lars Kroeze. De spits maakte een schijnbeweging en zou de openingstreffer hebben gemaakt, maar de keeper greep onreglementair in en werkte Hulzebos naar de grond. Geen rood, wel een gele prent en een strafschop. Maurice van Kampen schoot raak.

Amper 12 minuten later stond het alweer gelijk. Balverlies op het middenveld en in de omschakeling was het Freek Helmers die spits Jurgen Wiegerinck in stelling bracht: 1-1.

In het vervolg golfde het spel op en neer en was het WWNA dat de meeste mogelijkheden kreeg. Twee keer via Jordy Harleman en een inzet van Nick Hertgers uit een hoekschop. Verder moest WWNA het hebben van speldenprikjes. WWNA de meeste mogelijkheden, de thuisploeg de ultieme kans. Langevoort kopte te zacht terug en zag dat Ian Groot Zevert oppikte en afvuurde op Wouter Jaspers. De doelman behoedde WWNA voor een zekere tegentreffer.

Ook na de thee waren de beste kansen voor WWNA, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat het verschil weer werd gemaakt. Hulzebos haalde van afstand snoeihard uit en schoot zijn team naar 1-2. Opnieuw was de voorsprong van korte duur. Jaspers werd twee minuten later geklopt door spelmaker Bob Groot Kormelink. In het restant van de reguliere speeltijd schoot Nick Agten voorlangs en kwam invaller Thomas Fama een teenlengte tekort om zwart-wit opnieuw op voorsprong te schieten.

Verlengen dus. De eerste kans ging er gelijk in. Een leep boogballetje van Harleman ging over Kroeze heen, hobbelde richting het doel en via de goede kant van de paal viel het leder binnen. Ook nu kon WWNA de voorsprong niet behouden. In de vierde minuut van de blessuretijd (!) viel de 3-3 uit een hoekschop. Tom Walterbos was de gelukkige. In de 2e helft van de verlening vergat WWNA andermaal de wedstrijd uit te spelen. Strafschoppen waren het gevolg. Uitblinker Hulzebos miste, maar dat deden Helmers en Sven Haarlink namens Vios ook, waardoor WWNA zich wist te plaatsen voor de finaleronde. Loon naar werken en over het geheel een terechte overwinning. Wat een pot, wat een ontknoping en wat een ontlading.

Op Pinkstermaandag wacht de laatste horde. Op neutraal terrein is Ewijk dan de tegenstander. Meer informatie volgt spoedig.

Nacompetitie derde/vierde klasse:
Vios Beltrum – WWNA 3-3 (1-1). WWNA wns. 7. Maurice van Kampen 0-1, 17. Jurgen Wiegerinck 1-1, 77. Axel Hulzebos 1-2, 79. Bob Groot Kormelink 2-2, 93. Jordy Harleman 2-3, 105+4. Tom Walterbos 3-3. Rode kaart: 115. Wim Helmers (Vios, 2x geel). Gele kaarten: Kroeze, Te Woerd, Haarlink (allen Vios), Korporaal (WWNA). Scheidsrechter: P. Bloksma. Assistenten: V. Beunk en D. Hoffmann. Toeschouwers: 200. Bijzonderheid: WWNA won de strafschoppenserie met 4-5 en gaat naar de finaleronde van de nacompetitie.
WWNA: Jaspers; Langevoort, Drost, Sellaiyah, Korporaal; Hertgers, Agten, Harleman; Van Kampen (69. Fama), Hulzebos, Bax.

   

2019-06-02T21:39:24+00:00 zondag 2 juni 2019|Wedstrijdverslagen|