WWNA boekt eerste competitiezege van het jaar

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA boekt eerste competitiezege van het jaar

WWNA boekt eerste competitiezege van het jaar

In een derby die maar bij vlagen boeiend was, klopte WWNA TKA met 4-1. Het betekende de eerste competitiezege onder leiding van interim trainer Hans Wijgers. Voor de thuisploeg waren Jampie Schild, Axel Hulzebos, Menno Sellaiyah en Daniël van Doornik trefzeker.

Na nederlagen tegen Orderbos en Activia was het duidelijk: WWNA moest en zou punten pakken. En aldus geschiedde, om er maar eens eens oud Nederlandsch tegenaan te gooien. De thuisploeg begon aarzelend en zag in de openingsfase een schot van de bezoekers tegen de lat belanden, maar verder was er weinig verheffends te zien in het eerste kwart van de wedstrijd.

TKA heeft het zwaar, WWNA heeft het zwaar in de competitie en dat was op het veld te zien. Veel balverlies, weinig combinaties. Maar toch brak WWNA de ban. TKA-doelman Alpay Yüzgeç loste en Schild was er als de kippen bij om de openingstreffer te produceren.

Lang kon WWNA niet van de voorsprong genieten omdat een vrije trap van de gasten plots binnen vloog. In een vurig kwartier gebeurde er opeens genoeg op Sportpark Wiesel. Hulzebos nam de bal op de rand van de 16 keurig aan, draaide open en schoot op passende wijze raak. Ook Sellaiyah deed een duit in het zakje en slalomde zich een weg richting het doel om de 3-1 aan te tekenen.

Daarmee was de angel wel uit de wedstrijd. Pas in de absolute slotfase nam WWNA nog verder van afstand. Van Doornik schoot knap de 4-1 binnen en bezorgde zijn ploeg de verdiende overwinning.

Eindelijk. De directe concurrentie om nacompetitie wonnen ook waardoor de zege van zwart-wit extra belangrijk was. Daarnaast lieten de ploegen bovenin ook wat liggen waardoor WWNA het gaatje iets kon dichten. Aanhaken of afhaken. Mogen we voorzichtig naar boven gaan kijken of moeten we blijven vrezen? De komende weken zullen een hoop duidelijk maken. Eerst komende week naar Loenermark, een ploeg die verrassend sterk acteert. Zit er een stuntje in tegen een hoger geklasseerde tegenstander? Het zou een enorme opsteker betekenen.

Vierde klasse F:
WWNA – TKA 4-1 (3-1). 25. Jampie Schild 1-0, 30. 1-1, 38. Axel Hulzebos 2-1, 41. Menno Sellaiyah 3-1, 90. Daniël van Doornik 4-1. Scheidsrechter: J.F. Christian. Toeschouwers: 120.
WWNA: Ademaj, Van Doornik, Sellaiyah, Gerritsen (42. Langevoort), Coops, Drost, Agten (82. Alofs), Schild (53. Van Oosterhout), Fama (53. Wilpshaar), Hulzebos, Van Kampen.

2023-03-05T16:36:56+00:00 zondag 5 maart 2023|Wedstrijdverslagen|