WWNA boekt eerste bekeroverwinning

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA boekt eerste bekeroverwinning

WWNA boekt eerste bekeroverwinning

Vorige week tegen De Gazelle kwam het eerste elftal niet verder dan 0-0, zondag tegen een andere Deventer-vereniging was het wel raak in het bekertoernooi. Het elftal van trainer Ralph Mens rekende na de thee af met Davo. Het werd 0-2 voor WWNA, dat nog altijd een kans heeft op het behalen van de knock-out-fase van het bekertoernooi.

Dat laatste is maar bijzaak. WWNA won en kreeg geen treffers tegen. Dat waren de belangrijkste feiten. Bovendien had WWNA zondagmiddag continu een veldoverwicht zonder overigens veel mogelijkheden af te dwingen. Dat gold overigens ook voor de thuisploeg. Na 2 minuten spelen moest doelman Wouter Jaspers een inzet over zijn doel heen tikken en diep in de tweede helft schoot Davo-speler Sidney Pinkster op de lat. Daarmee waren de belangrijkste wapenfeiten van Davo wel benoemd.

WWNA had zogezegd een overwicht, maar de ploeg van Mens moest zoeken naar doelpogingen. Axel Hulzebos kwam in de buurt, maar zijn inzet voor rust kwam hard op de vuisten van doelman Gregor Campo terecht. De beste mogelijkheid was op slag van rust. Raymon Wilpshaar had ruimte en tijd, maar de aanvaller schoot te wild over.

Ook na de thee had WWNA de wedstrijd grotendeels in handen. De doelpunten kwamen ook. Na 56 minuten kopte Wilpshaar de openingstreffer binnen, een klein kwartier later schoot Hulzebos zijn team in veilige haven.

Na de midweekse oefenzege op De Hoven opnieuw een overwinning. Voor wat het waard is. De ploeg hield in elk geval twee keer de ‘nul’ en dat is altijd lekker. Volgende week zondag besluit WWNA de poulefase van het bekertoernooi met een wedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop. Mens en zijn mannen zijn deels afhankelijk van het duel tussen Davo de De Gazelle. De Gazelle heeft evenveel punten en een dito doelsaldo (+2). Zoals gezegd: het is bijzaak. WWNA gaat op weg naar een seizoen in de derde klasse. Over twee weken moet de ploeg er staan wanneer Robur et Velocitas naar Wiesel komt.

Bekertoernooi:
Davo – WWNA 0-2 (0-0). 57. Raymon Wilpshaar 0-1, 71. Axel Hulzebos 0-2. Gele kaart: Ensing (WWNA). Scheidsrechter: I. Groothuismink. Toeschouwers: 90.
WWNA: Jaspers; Van Doornik (46. Buitenhuis), Ensing, Drost, Baars (75. Langevoort); Bouwmeester, Baak (75. Van den Berg), Agten (65. Gerritsen); Wilpshaar, Hulzebos, Van Kampen (46. Korporaal).

2020-09-06T17:13:04+00:00 zondag 6 september 2020|Wedstrijdverslagen|