WWNA besluit competitie met gelijkspel in Bathmen

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA besluit competitie met gelijkspel in Bathmen

WWNA besluit competitie met gelijkspel in Bathmen

WWNA moest winnen en vervolgens hopen op puntverlies van Turkse Kracht. Die laatste hoop werd waarheid, WWNA zelf kwam net tekort voor een zege tegen ABS. Het treffen in Bathmen eindigde in 2-2 waardoor de ploeg van scheidend trainer Sven Slop handhaving via de nacompetitie moet bewerkstelligen.

Wat als… Wat als de deklat van het kunstgrasveld in Bathmen net 3 centimeter hoger was geweest? Dan had doelman Wouter Jaspers een heldenrol gespeeld. In de 4e minuut van de blessuretijd moest de goalie mee naar voren bij een hoekschop. De laatste mogelijkheid om tot een zege te komen. De lange doelman ging voor de bal en knikte de bal richting de kruising. Was het doel 3 centimeter hoger geweest, was de bal er onderkant lat ingevlogen en was de doelman de held van het seizoen. Nu kwam de bal vol tegen de lat aan en sprong terug het veld in. Het verschil tussen ‘veilig’ en nacompetitie.

Het wordt dus het laatste voor de hoofdmacht. Tenzij de KNVB nog een konijn uit de hoge hoed tovert. Hou de website hiervoor de komende tijd goed in de gaten.

Terug naar de wedstrijd. 2-2 dus. Waarbij WWNA voor rust na een treffer van de teruggekeerde Menno Sellaiyah ook mogelijkheden had om met een grotere voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Axel Hulzebos en Kristiaan Bax hadden beiden het geluk niet. Jelmer Welgraven namens de thuisploeg wel. De goalie maakte beide grote kansen onschadelijk.

Na de thee liet WWNA het afweten. Al in de openingsminuut kwamen Slop en de zijnen met de schrik vrij na een mega kans, in de 7e minuut na de pauze ging het alsnog fout. Arvid Korporaal zou ondanks een rode balafdruk in het gelaat hands gemaakt hebben en de arbiter oordeelde: strafschop. Yannick Duteweert wist wel raad met het buitenkansje, ook al gokte Jaspers op de goede hoek. Nog binnen het uur voetballen ging het verder fout. Stef Willemsen scoorde eenvoudig in de korte hoek. En ook al hoopte iedereen vurig op een misstap van Turkse Kracht, WWNA zelf kreeg de genadeklap.

Hoewel. Nieuwe hoop kwam er ook. Thomas Fama scoorde in de 68e minuut de gelijkmaker, daarna ontstond er nieuwe hoop. IJdele hoop. De thuisploeg vergat weliswaar menigmaal te scoren, WWNA kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit. Tot aan de 94e minuut aan toe. Maar Jaspers kopte op de deklat. Het seizoen maken of breken, wel of geen nacompetitie. Na 9 nederlagen op een rij, eindelijk weer een resultaat. Maar het was niet voldoende, tenzij…

Als de KNVB het schema niet verandert ontmoet WWNA op 15 juni in eigen huis SDOL, waarna de klus in het jubileumweekeinde op neutraal terrein geklaard moet worden tegen Krayenhoff, Roda’28 of DSZ. Zoals gemeld, hou de website hiervoor in de gaten.

Derde klasse D:
ABS – WWNA 2-2 (0-1). 35. Menno Sellaiyah 0-1, 52. Yannick Duteweert 1-1 (strafschop), 61. Stef Willemsen 2-1, 68. Thomas Fama 2-2. Gele kaarten: Willemsen (ABS), Sellaiyah, Korporaal (beiden WWNA). Scheidsrechter: J.D. Maestre Rocha. Toeschouwers: 100.
WWNA: Jaspers, Coops (71. Gerritsen), Van Doornik, Sellaiyah, Korporaal, Drost, Van Oosterhout (71. Berends), Bax, Fama (71. Van Kampen), Hulzebos, Wilpshaar.

2022-06-06T18:24:43+00:00 maandag 6 juni 2022|Wedstrijdverslagen|