WWNA na 6-0 zege zeker van periodetitel

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA na 6-0 zege zeker van periodetitel

WWNA na 6-0 zege zeker van periodetitel

Door een ruime 6-0 zege op Deventer stelde WWNA zondag de eerste prijs van het seizoen veilig. De overwinning was voldoende voor een periodetitel. Maar het werd nog mooier. Omdat concurrent Twello onderuit ging bij De Gazelle (3-0) liep de trotse koploper ook nog eens drie punten uit.

De meeste treffers voor, de meeste zeges, de minste nederlagen en dus de eerste prijs. Het kan halverwege de competitie niet op voor de hoofdmacht. Ook zondag was Deventer niet bij machte WWNA pijn te doen.

En dat het de ploeg van afzwaaiend trainer Johan van Ommen in de openingsfase best kunnen doen. WWNA speelde slordig, had veelvuldig balverlies en had een tegenstander die er voetballend best aardig door kwam. Afgezien van een paar hoekschoppen werd Deventer hoe dan ook nooit echt gevaarlijk.

Het meeste gevaar kwam in het vervolg van de thuisploeg. Op snelheid kwam de ploeg er meer dan eens door en een Deventer-verdediger trok na 10 minuten een WWNA’er naar het kunstgras: strafschop. Maurice van Kampen miste in eerste instantie het buitenkansje dat doorgaans wel aan hem besteed is, maar de aanvaller had geluk dat arbiter Van den Broek en keepersfout zag bij Raymon van Emmerik. Van Kampen mocht nogmaals aanleggen en schoot beheerst binnen.

De Deventernaren ruilden in het vervolg het voetballen in voor praten en kwamen er niet echt meer aan te pas. Zo kon Van Kampen na 24 minuten ook de 2-0 produceren en hij zorgde een minuut voor rust ook voor de 3-0. Zijn inzet leek in eerste instantie nog gered te worden door een Deventernaar op de doellijn, maar de defensie capituleerde alsnog.

Na de thee was de honger bij de thuisclub nog niet gestild. Zo kon de mee opgekomen Jelte Drost voor 4-0 tekenen waarbij nu Van Kampen de aangever was. Thomas Fama, die net was ingevallen, zorgde een kwartier voor tijd 5-0. De flankspeler dreigde met rechts te schieten, maar koos voor het linkerbeen en liet Van Emmerik andermaal kansloos. De doelman foeterde op iedereen, het hielp geen seconde. Sterker, nog geen vier minuten later schoot Drost alweer met scherp en zorgde voor een 6-0 eindstand.

In de slotfase mocht de ingevallen Steven Gerritsen niet mopperen na een shirtje trekken bij Hamza Loukili. De aanvaller was er bijna door, maar de arbiter die enkele keren daarvoor ook al clementie toonde bij Deventer, koos voor een gele kaart. Het gevolg: een verbaal sterk Deventer, dat weer wat kaartjes kreeg te verwerken.

Het mocht voor de thuisploeg de pret niet drukken. Het tussenrapport is fenomenaal, de eerste prijs is binnen. Komende week gaat de tweede seizoenshelft officieel van start en start zwart-wit met een uitwedstrijd bij ZVV’56.

Vierde klasse F:
WWNA – Deventer 6-0 (3-0). 10. Maurice van Kampen 1-0 (strafschop), 24. Van Kampen 2-0, 45+1. Van Kampen 3-0, 70. Jelte Drost 4-0, 74. Thomas Fama 5-0, 78. Drost 6-0. Rode kaart: 81. Mehmet Kaan Kazci (Deventer). Gele kaarten: Gerritsen (WWNA), Van Emmerik (Deventer).
WWNA: Jaspers; Langevoort, Drost, Sellaiyah, Van den Berg (75. Gerritsen); Hertgers (46. Korporaal), Baars, Agten; Van Kampen (71. Fama), Hulzebos, Bax.

2020-01-26T18:54:43+00:00 zondag 26 januari 2020|Wedstrijdverslagen|