WWNA 2 winterkampioen

Home>Nieuws>WWNA 2 winterkampioen

WWNA 2 winterkampioen

Het is dan toch gelukt! Na het misgrijpen van de eerste periode is WWNA 2 winterkampioen geworden. Zelfs met een duel minder gespeeld voert het tweede elftal van de Wiesel-lui het klassement aan. Slechts een keer verloren de Gladiatoren en ook maar één keer werden de punten gedeeld. Veel indrukwekkender is het aantal winstpartijen; maar liefst acht van de tien wedstrijden werden omgezet in driepunters.

Dat het equipe ook nog eens de minst gepasseerde verdediging van alle teams van de competitie heeft stemt coach Chris Jansen gelukkig. Hij verwoordde het heel mooi na de 4-1 overwinning op Voorwaarts: “Kijk, ze zeggenweleens ‘de aanval is de beste verdediging’, nou dat is dus gewoon helemaal waar.” Na deze markante uitspraak steekt de oefenmeester ook de loftrompet over keeper Thijs Karman die in de thuiswedstrijd tegen KCVO de nul wist te houden: “Wat een keeper. Wat hebben wij toch een keeper, zeg. Wat hebben wij een keeper…..” Dat er een aantal kaarten zijn gevallen in de laatste linie deert de trainer niet. Jorrit van Tongeren beaamt dat: “Iemand naar Mars skuppen is één ding, er voor gestraft worden is een tweede. Zolang het maar niet zo’n onnodige, compleet terechte rode kaart als vorig jaar die van Justin Schimmel is.”

Niet alleen de verdediging heeft de eerste seizoenshelft goed gepresteerd. Het aantal doelpunten liegt er niet om; hoe of wie maakt niet uit. Aanvoerder Jordin van den Hul zegt hierover: “Lars van IJzendoorn die met de kop scoort, een links/rechtsback die wél scoort. Als je ziet dat we 13 verschillende doelpuntenmakers hebben dan maakt mij dat heel trots op dit team. Zelfs Kevin Bresser heeft twee keer gescoord, per ongeluk, dat wel.” In een reactie op de uitspraken van zijn aanvoerder zegt Bresser: “Dit soort uitspraken doen mij niks. Een goede speler laat zijn mede-spelers goed voetballen. Dat is wat ik doe. Jordin moet geen praatjes hebben.” Of deze fittie tot een familieruzie heeft geleid kan de redactie niet zeggen, omdat beiden niet meer voor commentaar beschikbaar waren.

Door al die triomfen de afgelopen periode moet ook leider Eddie Schimmel tegenwoordig op de kleintjes letten. Na elke gewonnen wedstrijd betaalt hij ons immers uit in klinkende kannen vloeibare pret. Iedereen laaft zich dan ook goed na afloop van de wedstrijd en drinkt zich alvast de nodige overmoed voor het kampioenschap in. Het schijnt zelfs dat pilskanon Rowan Hendriks, ondanks dat hij vaak als eerste afhaakt zoals bij Sinterkerst, het elftal van Diepenveen, dat tweede staat, wil uitdagen voor een adt-wedstrijd. “Diepenveen kan dat echt niet!”, voegt Melvin Baak daar aan toe in een zeldzaam uitgebreid commentaar.

Zelf kreeg Melvin de handjes op elkaar door het middenveld van ons tweede elftal de nodige glans te geven, maar ook het eerste elftal van smeerolie tussen de linies te voorzien op de half-positie. Uiteraard werd Melvin gedreven door het louter positieve commentaar en de opzwepende teksten van het volledige tweede elftal dat hem tijdens zijn escapades in dienst van het eerste elftal stond aan te moedigen. Zo heeft ook onze Raymon Wilpshaar menige invalbeurt bij het eerste elftal met een doelpunt opgeluisterd. Ondanks deze uit nood geboren personele uitleen-acties blijft de brede selectie de eigen wedstrijden met overtuiging spelen en wordt de hand van coach Jansen steeds zichtbaarder. In de tweede seizoenshelft willen wij al onze supporters wederom doen genieten van aantrekkelijk voetbal en mooie doelpunten.

2020-01-13T12:49:10+00:00 maandag 13 januari 2020|Nieuws|