Historie WWNA 1

Home>WWNA 1>Historie WWNA 1
Historie WWNA 1 2019-08-26T21:14:36+00:00

Het eerste elftal is het vlaggenschip van de vereniging. Niet het belangrijkste elftal van de club, maar in zonder enige twijfel wel het meest zichtbare elftal van WWNA. Op deze pagina vind je een overzicht van de prestaties van de afgelopen jaren.

De meest memorabele? Donderdag 19 april 2007. Zonder zelf te spelen werd WWNA 1 na jaren weer eens kampioen. Voor het eerst sinds het seizoen 1980/1981 om precies te zijn.

Ook in de seizoenen daarna was het nooit rustig rondom ons eerste elftal. In het seizoen na het kampioenschap kwam onze hoofdmacht eindelijk weer uit in de ‘gedroomde’ vierde klasse. Na één seizoen nam het team al weer afscheid. Dat scenario zou zich een paar seizoenen later opnieuw herhalen. In het seizoen 2010/2011 promoveerde de hoofdmacht na een bizarre nacompetitiestrijd met Apeldoornse Boys en Alexandria opnieuw naar de vierde klasse. Een jaargang later stond de club onder leiding van trainer/coach Mehmet Ertan opnieuw met beide benen op de grond: degradatie.

In het seizoen 2012/2013 was de hoofdmacht opnieuw dichtbij promotie naar de vierde klasse. In de nacompetitie moest afgerekend worden met Groen Wit’62. Die ploeg bleek echter na twee wedstrijden de gelukkigste. Na de 0-0 in de heenwedstrijd, won Groen Wit’62 op Sportpark Wiesel met 0-4. Een rode kaart en twee strafschoppen lagen daar ten grondslag aan.

Voor het seizoen 2013/2014 waren de verwachtingen wederom hooggespannen. WWNA moest en zou voor de titel spelen. Het lukte. Vanaf dag 1 stond de ploeg van trainer/coach Olivier van der Kuil aan kop in de vijfde klasse. Na 22 wedstrijden was het puntentotaal 63 en scoorde de ploeg 100 keer. Slechts één verliespartij en al kampioen in de maand maart. Wat een luxe!

In het seizoen 2014/2015 komt de ploeg dus opnieuw uit in de Apeldoornse Bundesliga, de vierde klasse G. Het bleek een zwaar jaar waarin WWNA het gehele seizoen kampte met vele blessures. Uiteindelijk handhaafde de equipe van trainer/coach Olivier van der Kuil zich, zij het via de achterdeur ‘nacompetitie’. In een tweestrijd met FC Zutphen was WWNA tot twee keer toe zakelijk en sterk en was de eerste handhaving in de ‘moderne tijd’ een feit.

Ook de jaargang 2015/2016 bleek geen gemakkelijke. WWNA handhaafde zich weliswaar rechtstreeks in de vierde klasse , opnieuw speelden blessures parten in de race naar een hogere eindklassering. Slechts zelden kon Van der Kuil beschikken over zijn vaste elf. Toch maakte de ploeg gaandeweg het seizoen enorme stappen. De voorbereiding werd vergooid  met alleen maar nederlagen, in de competitie groeide de selectie. Gedisciplineerd, energiek en wekelijks met plezier en de juiste mentaliteit. Daarnaast greep de ploeg alles aan om het vooral ‘voetballend’ te brengen. De status van ‘stabiele vierdeklasser’ komt steeds wat dichterbij.

Een deukje liep de ploeg wat dat betreft op in het seizoen 2016/2017. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht in het vierde seizoen als hoofdcoach voor Olivier van der Kuil. De middenmoot lag steeds binnen handbereik, maar de resultaten waren grillig. Bovendien gaf de ploeg de doelpunten in de gehele competitie wel erg gemakkelijk weg. Uiteindelijk moest WWNA zich op de slotdag tevreden stellen met nacompetitie op handhaving. In een tweeluik werd Terwolde vrij gemakkelijk  opzij gezet en is het vlaggenschip ook in 2017/2018 te bewonderen in de vierde klasse G.

Trainer/coach Van der Kuil verliet WWNA voor derdeklasser KCVO en Bernard van Werven keerde als oefenmeester terug in Wenum Wiesel voor het het seizoen 2017/2018. Het werd een mooi jaar. WWNA handhaafde zich met twee vingers in de neus en liet bij vlagen prima voetbal zien. De goals werden alleen makkelijk weggegeven en vele kansen werden onbenut. Maar goed, WWNA liet zich kronen tot ‘stabiele vierdeklasser’.

Ook in het seizoen 2018/2019 werden de doelpunten makkelijk weggegeven. Maar verder gaat dit seizoen de boeken in als het beste WWNA tot nu toe. De hoofdmacht was dé verrassing in de vierde klasse F. De ploeg scoorde de meeste doelpunten van allemaal en eindigde in de rangschikking als derde achter kampioen Brummen en Groen Wit’62. WWNA speelde nacompetitie en ontdeed zich van derdeklasser Vios Beltrum, maar moest in de finale om promotie de eer laten aan Ewijk. Op het veld van SML uit Arnhem wonnen zij met 4-0 van de selectie van trainer Bernard van Werven.

Uiteraard doet het webteam alle moeite om meer historie van de club en dus ook van het eerste elftal boven te krijgen. Als je informatie hebt, of anekdotes, laat het ons dan weten via het contactformulier dat rechtsboven op onze website staat.