Weer met lege handen, voldoende aanknopingspunten voor fraaie slotfase

Home>Wedstrijdverslagen>Weer met lege handen, voldoende aanknopingspunten voor fraaie slotfase

Weer met lege handen, voldoende aanknopingspunten voor fraaie slotfase

Ruim 400 man op het sportpark, een derby, twee ploegen die een grillige tweede seizoenshelft beleven. De ingrediënten vooraf in het treffen tussen KCVO en WWNA. Na 90 minuten gingen de handen in Vaassen de lucht in. De thuisploeg won na een 1-1 ruststand met 3-2.

Het liep niet, de energie was eruit, weinig uitgespeelde kansen, de mentale tikken kregen de overhand. Maar in de derby kon met het chagrijn afgerekend worden. WWNA speelde niet goed, het grossierde in balverlies, maar qua mentaliteit toonde de equipe van trainer Sven Slop weer oude trekjes. De energie, de bravoure waren terug en juist die kwaliteiten heeft de ploeg de komende weken volop nodig. Voetballen kunnen de mannen wel, met de juiste instelling erbij zullen de punten volgen.

Tegen KCVO bleef de teller weliswaar op 0 punten staan, er is voldoende houvast voor de komende weken. In de eerste helft was het duel bij tijd en wijle grimmig, na de thee won ‘vermoeidheid’ en won uiteindelijk de ploeg die net wat minder fouten maakte.

Het startschot werd door WWNA gegeven. Op aangeven van Maurice van Kampen kon Thomas Fama op de rand van het zestienmetergebied de openingstreffer binnenschieten. De aanvallende middenvelder kon ongehinderd scoren en WWNA daarmee een droomstart geven. Amper 5 minuten later had het opnieuw prijs kunnen zijn. Raymon Wilpshaar ontsnapte bij zijn directe tegenstander en leverde een goede voorzet af, maar net voordat Van Kampen WWNA op rozen kon schieten, kwam een KCVO-voetje tussenbeide.

In het vervolg nam de thuisploeg de wedstrijd over. Pascal Veldhuis trok aan de noodrem en de vrije trap die volgde was een prooi voor Stan Hagen die eenvoudig de gelijkmaker binnen kopte. Ook na de 1-1 was KCVO gevaarlijker. Sem Westra kon op aangeven van uitblinker Dani Bronsink niet tot scoren komen en ook Edwin Stegeman faalde in een 1-op-1 met WWNA-goalie Wouter Jaspers.

Het slotakkoord van de eerste helft was wel voor WWNA. Axel Hulzebos werd op de rand van de ’16’ onderuit gewerkt, de vrije trap van Fama (laag) werd ternauwernood van de doellijn gehaald. Misfortuin voor WWNA.

Na de thee was het opnieuw WWNA dat gevaarlijk was. Hulzebos ging andermaal onderuit, maar via Van Kampen liep de aanval door en de aanvaller scoorde pardoes de 1-2. Lang konden Slop en de zijnen niet van de voorsprong genieten. Arbiter blok zag een fout van Jaspers in het beruchte strafschopgebied waarna Tobi Bosman onberispelijk van 11 meter kon scoren. Opnieuw misfortuin en dat zou in de 75e minuut tot een climax komen. Jaspers loste op een poging vanaf de linkerkant en de rebound was voor Bronsink.

Andermaal een tegenvaller voor WWNA, maar zoals gezegd één met perspectief. Na 3 wedstrijden zonder doelpunten en weinig kansen, toonde de ploeg weer een gezicht. Een gezicht dat de mensen met een zwart-wit hart zo graag zien.

Komende week de kans om het recht te zetten wanneer Turkse Kracht in Deventer de tegenstander heet.

Derde klasse D:
KCVO – WWNA 3-2 (1-1). 10. Thomas Fama 0-1, 29. Stan Hagen 1-1, 52. Maurice van Kampen 1-2, 55. Tobi Bosman 2-2 (strafschop), 75. Dani Bronsink 3-2. Gele kaarten: W. Stegeman, Westra, Weultjes (allen KCVO), Veldhuis, Jaspers, Hulzebos (allen WWNA). Scheidsrechter: M. Blok. Toeschouwers: 400.
WWNA: Jaspers, Langevoort, Drost, Veldhuis, Berends (76. Alofs), Agten (64. Coops), Fama (74. Roossien), Bax, Wilpshaar, Hulzebos, Van Kampen.

 


Foto’s (3): Twitter/Han Balk

2022-04-30T21:46:26+00:00 zaterdag 30 april 2022|Wedstrijdverslagen|