Voorbeschouwing Ewijk – WWNA

Home>Wedstrijdverslagen>Voorbeschouwing Ewijk – WWNA

Voorbeschouwing Ewijk – WWNA

Nog 90 minuten. Of 120 minuten. Of misschien zelfs strafschoppen. En dan weten we het maandagmiddag. Blijft WWNA een vierdeklasser of promoveert de selectie van trainer Bernard van Werven naar de derde klasse? Wat het antwoord op die vraag ook wordt: de ploeg schreef al historie. Nog nooit was de vereniging dichterbij de derde klasse dan in dit seizoen.

Maandag moet de kers op de taart gezet worden tegen medevierdeklasser Ewijk. Waar WWNA zich na een bloedstollende ‘halve finale’ ontdeed van Vios uit Beltrum na strafschoppen, daar won Ewijk in extremis van rivaal Roda (2-1).

Qua historie lijken beide teams misschien ook wel op elkaar. Sinds de eeuwwisseling speelt de vereniging afwisselend in de vijfde en vierde klasse. Net als wij. De club werd ook in de jaren ’40 van de vorige eeuw gesticht en qua ledenaantal ontlopen de clubs elkaar ook niet al te veel. Het is bijzaak voor maandag.

Want dan gaat het niet over historie of toekomst, maar gaat het om een echte finale. De winnaar promoveert. De stand van zaken bij WWNA is bekend. Een jonge ploeg. Veel pieken, een paar dalen. Soms plichtmatig, soms vermoeid. Dan weer energiek en oogstrelend. Dat tekent WWNA deze jaargang. Maar tot nu toe sloeg de balans dik in het ‘groen’ uit. Ook afgelopen zondag toen uiteindelijk Vios aan de zegekar werd gebonden. De elf van Van Werven speelden met hart en met het hoofd. Dat het team dat kon opbrengen is een compliment op zich.

Maandag wordt de finale afgewerkt op Sportpark De Bakenberg in Arnhem Noord, doorgaans de thuisbasis van SML. De wedstrijd begint als vanouds om 14.00 uur. Met alle betrokken verenigingen is besloten om entree te heffen. Voor alle toeschouwers. Wel zo duidelijk. Volwassenen betalen 4 euro, kinderen en 65+’ers 3 euro.

Maandag  10 juni | 14.00 uur | Sportpark De Bakenberg | Nacompetitie: derde/vierde klasse:
Ewijk – WWNA (scheidsrechter:  M.J.H. Pelgröm, assistenten: M.J.T. te Booij en R.H.G. Beijen)

 

Locatie SML:
Sportpark De Bakenberg
Kemperbergweg 11B
6816 RM  ARNHEM

2019-06-05T08:24:08+00:00 woensdag 5 juni 2019|Wedstrijdverslagen|