Tweede nederlaag op een rij voor hoofdmacht

Home>Wedstrijdverslagen>Tweede nederlaag op een rij voor hoofdmacht

Tweede nederlaag op een rij voor hoofdmacht

Even gaat het niet zo gemakkelijk meer. Wedstrijden worden verloren, het creëren van kansen is lastig. Komende week is er voldoende werk aan de winkel voor trainer Bernard van Werven en de zijnen om de balans op te maken voor de laatste, cruciale fase van de competitie. Aanhaken of afvallen. Zondag ging de ploeg onderuit bij Groen Wit’62. Een snelle treffer en een late treffer werden zwart wit te machtig.

Al na zeven minuten voetballen liep WWNA achter de feiten aan. Patrick Jansen had zijn ploeg op voorsprong geschoten en WWNA kon in de achtervolging. Daarvoor speelde het team alleen te onsamenhangend en te slordig. Of beter: rommelig. Mentaal lieten de zwart witten het liggen. Voetballen tegen zichzelf, een tegenstander en tegen de arbiter. Doorgaans helpt het niet. Zondag ook niet.

Voor rust kreeg WWNA mogelijkheden via Thomas Fama en aanvoerder Nick Agten, maar tot echte kansen kwam het niet. Dreiging en hoekschoppen, ja. Echte doelpogingen, nee. Dat laatste gold overigens ook voor Groen Wit. Amper mogelijkheden, maar het feit dat WWNA worstelde met zichzelf, was voor de thuisploeg al voldoende.

Na rust kwam WWNA sterker voor de dag. Nog steeds niet geweldig, wel een overwicht. Acht hoekschoppen, drie vrije trappen op mooie plekken. Het mocht niet baten. De defensie van Groen Wit bleef met hangen en wurgen op de been en kregen ook nog eens de beste mogelijkheden. Waar WWNA met Axel Hulzebos gevaarlijk werd, bracht doelman Joep Vink redding. Daarbij had de goalie ook nog eens een geweldige trap, die uiteindelijk bij Michael de Zwaan uit kwam. Iedereen dacht aan een doelpunt, Wouter Jaspers bracht redding in extremis.

De beslissing viel toch. In de slotminuut verspeelde Jelte Drost de bal aan De Zwaan, die nu wel trefzeker was en WWNA in rouw dompelde. Twee nederlagen op rij komen hard aan. Zeker als de automatismen van de afgelopen maanden achterwege blijven. Tijd voor het nodige lapwerk wanneer Klarenbeek komende week wacht.

Vierde klasse F:
Groen Wit’62 – WWNA 2-0 (1-0). 7. Patrick Jansen 1-0, 90. Michael de Zwaan 2-0. Gele kaarten: Mulder, Jacobs (beiden Groen Wit’62), Langevoort, Hulzebos, Hertgers (allen WWNA). Scheidsrechter: H.W.J. de Jong. Toeschouwers: 90.
Jaspers; Baars, Drost, Sellaiyah, Langevoort (61. Harleman); Hertgers, Agten (75. Gerritsen), Bax; Fama (70. Van Kampen), Hulzebos, Korporaal.

2019-03-17T20:05:09+00:00 zondag 17 maart 2019|Wedstrijdverslagen|