Een terugblik op een seizoen 4F

Home>Nieuws>Een terugblik op een seizoen 4F

Een terugblik op een seizoen 4F

De reguliere competitie is afgelopen voor onze hoofdmacht. Het toetje in de vorm van nacompetitie volgt nog, maar er is voldoende reden om nu al even stil te staan bij de unieke prestatie van de mannen van hoofdtrainer Bernard van Werven.

Nee, het jonge elftal werd geen kampioen. Met Brummen als gedoodverfde favoriet bij aanvang van het seizoen was dat ook niet realistisch. Maar onze mannen stonden, afgezien van een valse start bij Twello (2-0), continu bij de beste ploegen in de competitie. Sterker, uiteindelijk eindigden ze als derde, een evenaring van een prestatie van het eerste elftal in het seizoen 1986/1987.

Dit seizoen werden er in de vierde klasse 15 wedstrijden gewonnen door onze hoofdmacht en scoorde het liefst 74x, meer dan welke andere vereniging in de competitie dan ook. Daarnaast leverde WWNA ook de topscorer van de competitie: Axel Hulzebos. Hij scoorde 21 maal, gevolgd door Kristiaan Bax (16) en Jordy Harleman (9). WWNA wilde een stabiele vierdeklasser worden, WWNA is een stabiele vierdeklasser geworden. En wie weet wat er nog in het vat zit…

In grote delen van de competitie was het genieten. Ontsnappingen in de slotfases tegen Loenermark en Twello. Billenknijpen tegen Orderbos. Uitvoering in perfectie bij ZVV’56, Orderbos, Dierense Boys, TKA en Klarenbeek. Net tekort komen thuis tegen Beekbergen en Brummen. Bij vlagen was het echt goed wat onze mannen lieten zien. Daarnaast schreef de ploeg ook historie door ‘gewoon’ bij Victoria Boys en Loenermark te winnen. In de ‘moderne geschiedenis’ was het nog nooit gelukt bij deze clubs punten in de wacht te slepen.

Een keerzijde was er ook. De jonge equipe was wispelturig. 51 tegentreffers incasseren is teveel. Als ‘we’ niet zulke geweldige doelmannen hadden gehad met Wouter Jaspers en Thijs Karman was het leed nog veel groter geweest. Daar is werk aan de winkel.

Ook de resultaten waren grillig. 10 nederlagen waren iets te gortig, zeker omdat de ploeg het regelmatig zelf weggaf, of domweg de mogelijkheden liet liggen. Thuis tegen Beekbergen, 2x tegen Apeldoornse Boys, thuis tegen Groen Wit’62 en afgelopen zondag tegen ZVV’56. Het hoort bij de jeugdigheid, maar willen we echt een stap maken, zijn dit de details: tegentreffers, samenhang en focus.

Overall heerst een gevoel van trots. Geweldig gedaan mannen! Hopelijk mogen de supporters dit seizoen nog 2 wedstrijden van jullie genieten.

2019-05-27T13:25:32+00:00 maandag 27 mei 2019|Nieuws|