Een terugblik op 9 competitiewedstrijden van WWNA 1

Home>Nieuws, Speciaal>Een terugblik op 9 competitiewedstrijden van WWNA 1

Een terugblik op 9 competitiewedstrijden van WWNA 1

Door ‘omstandigheden’ speelde onze hoofdmacht in het seizoen 2021/2022 in de derde klasse D pas negen wedstrijden. Toch kun je zeggen dat het seizoen halverwege is. Daarom een korte terugblik op de eerste helft van deze jaargang.

Een nieuwe trainer, weinig ritme, een matige voorbereiding, veel blessures en weinig zelfvertrouwen. WWNA zou wel eens een degradatiekandidaat kunnen zijn, zo oordeelden velen. Ook WWNA’ers zelf. Handhaving zonder nacompetitie te hoeven spelen was een reëel doel zo vlak voor aanvang van de competitie.

Na negen potjes hangt de vlag er weliswaar iets anders bij, toch zal er in Wenum Wiesel geen grootspraak zijn.

Feit is wel dat WWNA, dat voorafgaand aan de competitie nog geen wedstrijd in de derde klasse won, fris uit de startblokken kwam en menig voetballiefhebber uit de regio verrast heeft. Want er zaten wat knallers tussen.

Wat te denken van de eerste de beste wedstrijd van het seizoen tegen misschien wel een titelkandidaat: Overwetering. WWNA scoorde op de juiste momenten en won met 1-4. Ook een week later trok WWNA aan het langste eind. Lang niet zo geconcentreerd als de week ervoor was er wel een zege. Turkse Kracht werd met 2-1 geklopt door de mannen van trainer Sven Slop.

Een week later werd de hoofdmacht gesteund door velen. Op bezoek bij buurman Robur et Velocitas deed WWNA het onmogelijke: winnen met 2-3. Waar het gif in de voorbereiding wel eens werd gemist, werd dat op een zonnige 10 oktober volledig gecompenseerd. De buurman én titelfavoriet werd vanaf minuut 1 bij de strot gepakt. Vocaal ondersteund groeide het team boven zichzelf uit en mocht de thuisploeg zich gelukkig prijzen met een 2-3 voorsprong tegen het laatste kwartier van de wedstrijd. Het had ook 2-6 kunnen staan. Pas in de slotfase kwam de thuisploeg opzetten en had het pech met een buitenspeldoelpunt en ging een zondagsschot in de absolute slotfase op de lat. WWNA won en was ineens prooi voor de overige tegenstanders.

Na een zakelijke overwinning op Albatross verloor de equipe eind oktober haar eerste punten tegen Colmschate. De teleurstelling was groot waarmee duidelijk werd dat de selectie een enorme stap maakte. In de koppies was een puntendeling met een grote club opeens een nederlaag.

Ook in de opvolgende weken leidde de ploeg puntverlies. Tegen AZC was WWNA de morele winnaar, omdat de thuisploeg net als Robur een titelkandidaat is. Tegen Brummen voelde het weer als een nederlaag. Tegen Activia was er zonder publiek weer eens een zege. Het werd enigszins geflatteerd 5-1 tegen de equipe uit Twello.

In de slotwedstrijd van het jaar was Warnsveldse Boys de tegenstander. Op het kunstgras liet WWNA geen beste indruk achter, al was er ook weinig geluk. WWNA zag een mogelijke 1-1 niet gehonoreerd worden door de arbiter. De bal zou niet over de lijn geweest zijn. En net op het moment dat de ploeg in de tweede helft wat meer in het ritme kwam, viel de 2-0. Voor even was er een val van de roze wolk.

Maar ondertussen is het tussenrapport indrukwekkend. 9 gespeeld, 18 punten. 20 treffers, gewezen lijstaanvoerder. 5 zeges, attractief en geconcentreerd spel. Plezier, leergierig, enthousiast en giftig als het moet.

Gaan ze op 6 februari hervatten tegen Activia? Mogen de WWNA’ers dan weer komen kijken? Het is te hopen, want tot nu toe is het geweldig optreden dat WWNA 1 laat zien!

 

2021-12-21T13:32:45+00:00 dinsdag 21 december 2021|Nieuws, Speciaal|