Strijdvaardig WWNA grijpt volle buit bij Groen Wit’62

Home>Wedstrijdverslagen>Strijdvaardig WWNA grijpt volle buit bij Groen Wit’62

Strijdvaardig WWNA grijpt volle buit bij Groen Wit’62

In het vorige weekeinde tegen ZVV’56 viel er nog voldoende aan te merken op het mentale gestel van de hoofdmacht, tegen Groen Wit’62 liet de ploeg van trainer Bernard van Werven weer zien dat het uit het juiste hout gesneden is. De koploper uit de vierde klasse F won verdiend met 1-2 van Groen Wit’62.

Attent, bevlogen, gretig. Dat wat er vorige week niet was, was er zondag wel. En het was nodig ook in de zoveelste derby van dit seizoen. WWNA wilde direct zaken doen en slaagde daar in. 53 tellen was de wedstrijd oud toen Nino van den Berg de bal achter doelman Rink Gerbers kopte. Een wereldstart en een enorme tik op de kin van de ploeg uit De Maten. De ploeg liet zien dat de mentale inzinking – ietwat overdreven – van de week ervoor een incident was.

Ook in het vervolg kwam WWNA niet in de problemen. Voetbaltechnisch vier er op de gehandicapte ploeg best wat aan te merken, maar alleen al met de juiste instelling stelde de equipe orde op zaken. Het kwam in een zetel toen Arvid Korporaal na een korte corner Van den Berg bediende, die gemakkelijk zijn derde competitietreffer kon binnen werken. WWNA op rozen.

In het vervolg kabbelde het spel op en neer en waren er amper kansen te noteren, tot een bevlieging van Axel Hulzebos, die WWNA zelf op 0-3 kon schieten, of kon besluiten de bal af te geven. De aanvalsleider wachtte lang en schoot vervolgens op de doelman. Vlak voor rust moest WWNA even met 10 man verder nadat Kristiaan Bax een overtreding moest ondergaan. Het kostte hem de wedstrijd.

In de tweede helft was het lang wachten op spektakel. De beste WWNA-mogelijkheid was voor Thomas Fama, maar zijn vrije trap was verre van secuur waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef.

Pas in de 68e kreeg het team van Marcel Vink de eerste mogelijkheid. Een poging van afstand van  Melvin van Vemde werd door Wouter Jaspers maar net over het doel getikt. De enige echte kans kwam van Adriaan Jacobs. Hij klopte Jaspers drie minuten voor het verstrijken van de officiële tijd. De spanning steeg in de slotfase, maar afgezien van enkele hoekschoppen werd het nooit echt gevaarlijk. Zoals eigenlijk de hele wedstrijd. WWNA was sterker, mentaal en qua inzet bij de les en dat was voldoende voor een overwinning.

Komende week wacht Klarenbeek, de ploeg die in 2020 tot nu toe al haar wedstrijden won. Van Werven en zijn mannen zijn gewaarschuwd.

Vierde klasse F:
Groen Wit’62 – WWNA 1-2 (0-2). 1. Nino van den Berg 0-1, 19. Van den Berg 0-2, 87. Adriaan Jacobs 1-2. Gele kaarten: Jacobs (Groen Wit’62), Fama (WWNA). Scheidsrechter: B.G.W. Mulder. Toeschouwers: 120.
WWNA: Jaspers; Buitenhuis, Drost, Sellaiyah, Korporaal; Hertgers, Agten, Van den Berg; Fama (78. Gerritsen), Hulzebos, Bax (50. Roossien).

2020-03-08T17:46:19+00:00 zondag 8 maart 2020|Wedstrijdverslagen|