Robur net een maat te groot voor WWNA in competitiestart

Home>Wedstrijdverslagen>Robur net een maat te groot voor WWNA in competitiestart

Robur net een maat te groot voor WWNA in competitiestart

Nieuwe tenues, een nieuw seizoen, een nieuwe competitie, prachtig weer, veel supporters. En het belangrijkste: eindelijk weer echt voetballen na een periode waarin het op de velden alleen maar over corona ging. Ja, natuurlijk zondag ook, maar het ging vooral over de prachtige voetbalsport. Een nasmaak was er wel voor de hoofdmacht van WWNA. Titelkandidaat Robur et Velocitas ging er met de overwinning vandoor. Het werd 1-3.

WWNA was bij vlagen echt sterk, maar het was net niet goed genoeg om ‘Apeldoorns oudste’ echt aan het beven te krijgen. Het was in elk geval meer dan voldoende om op verder te bouwen de komende weken. Het eerste halfuur speelde WWNA vrijuit en kreeg het via Axel Hulzebos, op aangeven van Maurice van Kampen, een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Het lukte niet, maar de ploeg van trainer Ralph Mens toonde er wel mee aan geen ontzag te hebben voor de ‘grote broer’, zoals het in de voorbereiding op het duel werd benoemd.

Nee, WWNA kwam alleszins lekker voor de dag op het hoofdveld van Sportpark Wiesel. Het was niet groots, wel boeiend en meeslepend. Gaandeweg de eerste helft sloeg de balans door naar de bezoekers, die bij de eerste de beste mogelijkheid gelijk toesloegen via aanwinst Olaf Kluitenberg. WWNA-doelman Wouter Japers gokte erop dat de bal naast het doel zou gaan, maar in de praktijk moest de goalie voor het eerst in de middag ‘vissen’. De doelman zou WWNA verderop in de wedstrijd voor verder onheil behoeden met ouderwets goede ingrepen. Weergaloos bijna.

Nog voor rust kreeg de thuisploeg nog een aardige mogelijkheid. Bij een snelle aanval was Luca Bouwmeester het eindstation na een vlugge combinatie met Van Kampen en Hulzebos. De inzet van de van CSV Apeldoorn overgekomen middenvelder kon maar net geblokt worden. Pech was er voor de thee ook voor de thuisploeg. Zowel Nick Agten als Mitchell Buitenhuis vielen uit met een blessure.

Voor Daniel van Doornik de ondankbare taak om Buitenhuis op te volgen op de backpositie. De invaller had de handen meer dan vol aan Kluitenberg, die regelmatig aan de aandacht ontsnapte. Ondanks de verplichte wissels bleef WWNA in de wedstrijd. Axel Hulzebos wist zijn tweede kans wel te verzilveren.

Daarna namen de bezoekers het initiatief weer over. Jeffrey van Amersfoort ontsnapte aan buitenspel en boog de bal over Jaspers heen. Een minuut of 10 later besliste hij de wedstrijd nadat Menno Sellaiyah de bal verkeerd verwerkte bij het uitverdedigen. Voor de andere aanvallende aanwinst van Robur een koud kunstje de 1-3 aan te tekenen.

In het vervolg drong WWNA nog wel aan, maar verder dan speldenprikken kwam de equipe niet. Het slotakkoord was voor Bouwmeester die zijn schot naast het doel getikt zag worden door Brian Rosler.

De conclusie: het zit wel snor met de hoofdmacht. Het verschil met de titelkandidaat was er, maar het verschil was niet zó groot. Er zit muziek in het team. In opvatting, voetballend.

Komende week gaat het circus Mens naar Zutphen waar een andere titelkandidaat de tegenstander is: AZC.

Derde klasse B:
WWNA – Robur et Velocitas 1-3 (0-1). 35. Olaf Kluitenberg 0-1, 50. Axel Hulzebos 1-1, 53. Jeffrey van Amersfoort 1-2, 63. Van Amersfoort 1-3. Gele kaart: Hulzebos (WWNA). Scheidsrechter:R. Veltmaat. Toeschouwers: 230.
WWNA: Jaspers;  Baars, Drost, Sellaiyah, Buitenhuis (46. Van Doornik); Ensing, Bouwmeester, Agten (37. Baak); Van Kampen (80. Fama), Hulzebos, Wilpshaar.

2020-09-20T19:59:00+00:00 zondag 20 september 2020|Wedstrijdverslagen|