‘Ouderwets’ WWNA nipt onderuit tegen Diepenveen

Home>Wedstrijdverslagen>‘Ouderwets’ WWNA nipt onderuit tegen Diepenveen

‘Ouderwets’ WWNA nipt onderuit tegen Diepenveen

Een ware metamorfose van onze hoofdmacht donderdagavond. Een andere bezetting, elan. Maar geen punten, waardoor er toch een smet op de avond was. Diepenveen won op Sportpark Wiesel met 1-2. Voor zwart-wit scoorde Sander Alofs.

Waar WWNA de afgelopen wedstrijden slechts een handjevol kansen per wedstrijd creëerde was het donderdagavond ouderwets raak. De ploeg van trainer Sven Slop kreeg mogelijkheden in overvloed, maar had domweg pech met de afronding voor de thee. Raymond Wilpshaar had binnen de 5 minuten de eerste kans van het duel, maar struikelde min of meer bij het afdrukken. Ook Nick Agten had het vizier na 15 minuten net niet op scherp. Axel Hulzebos speelde Agten op de rechterkant aan waarna de bal net voorlangs vloog.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg er razendsnel uit via Niels Coops, die Wilpshaar vond en die op zijn beurt Maurice van Kampen in stelling bracht. Ook hier geen treffer, maar in de tegenaanval was het wel raak. Doelman Wouter Jaspers kon niet klemmen, waarna Gijs de Rooij kon oppikken en wel scoorde. WWNA de beste en de meeste kansen, Diepenveen de treffer.

Na de rust was het beeld andersom al was de eerste de beste kans wel voor de thuisploeg. Nick Hertgers vond Wilpshaar, die zag dat doelman Nick Witteveen met de voet redding bracht. In het vervolg trok Diepenveen het initiatief naar zich toe. Stan Brouwer lepelde net naast, maar De Rooijn was er een paar minuten als de kippen bij om binnen te knikken bij de 2e paal. Vervolgens was het kans op kans voor de bezoekers. Een bal op de paal (andermaal De Rooij), Jeffrey Blanken die naast een leeg doel schoof.

WWNA bleef in leven en kreeg zelfs hulp van doelman Witteveen, die loste en de bal al grabbelend aanbood bij Sander Alofs. De verdediger wist wel raad met het buitenkansje en schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen. Eindelijk een gelukje, maar het leverde geen treffers meer op in de slotfase. Invaller Kristiaan Bax schoot nog voorlangs en was dichtbij, maar dat was in de 86e minuut het laatste wapenfeit.

Pech, geluk, maar geen punten. Maar wat een aanknopingspunten om het dit seizoen toch waardig af te sluiten. Elan, vechtlust, voetballend vermogen, vertrouwen, kansen. Geen tien met een griffel, maar wel ingrediënten die de afgelopen weken met zoveel regelmaat werden gemist. Zondag andermaal stunten tegen Overwetering dan maar?

Derde klasse D:
WWNA – Diepenveen 1-2 (0-1). 43. Gijs de Rooij 0-1, 53. De Rooij 0-2, 61. Sander Alofs 1-2. Gele kaarten: Van Doornik, Van Oosterhout (beiden WWNA), Brouwer (Diepenveen). Scheidsrechter: R. Mulder. Toeschouwers: 70.
WWNA: Jaspers, Coops, Van Doornik, Berends, Alofs, Hertgers (60. Van Oosterhout), Drost, Hulzebos, Agten (42. Fama), Wilpshaar, Van Kampen (60. Bax).

2022-05-12T21:58:53+00:00 donderdag 12 mei 2022|Wedstrijdverslagen|