Onfortuinlijk WWNA verliest van Overwetering

Home>Wedstrijdverslagen>Onfortuinlijk WWNA verliest van Overwetering

Onfortuinlijk WWNA verliest van Overwetering

Nog 3 potjes te gaan en de spanning in de derde klasse D neemt met de week toe. Wie er kampioen wordt uiteraard, wie er nacompetitie speelt, wie zich veilig kan wanen en wie zich serieuze zorgen om degradatie mag maken. WWNA zit tussen hoop en vrees. Net als tegen Diepenveen vochten de mannen van trainer Sven Slop als leeuwen, maar toch dropen ze weer af met een nederlaag 3-4. Overwetering ging ditmaal met de overwinning aan de haal.

Het zit niet mee, zoveel is zeker. Natuurlijk, het team kende sinds de winterstop een aantal zeperds: Vaassen uit, Activia uit, Turkse Kracht uit. Maar pech is inmiddels ook orde van de dag in Wenum Wiesel. Donderdag tegen Diepenveen waren de mogelijkheden talrijk, tegen Overwetering waren er ook kansen voldoende. En doelpunten ook: drie. En toch met lege handen…

En heel eerlijk: daarvoor geeft de ploeg de goals ook te gemakkelijk weg. Na 17 tellen lag de bal al voor het eerst achter doelman Wouter Jaspers. Het geschutter werd afgestraft. Vlak na de thee een identieke situatie. Iets meer dan twee minuten rolde de bal weer en opnieuw een tegentreffer: de 1-3. Voetbal is dan keihard, want de tegenstander was uiterst effectief in de afronding.

Pech en geschutter ten spijt, de ploeg bleef positief. Strijdend voor iedere grasspriet, voetballend waar mogelijk en niet opgeven tot het einde.

Voor WWNA was Axel Hulzebos eindelijk weer belangrijk. De aanvalsleider schoot twee keer met scherp. Voor de thee haalde hij verwoestend uit met zijn linker, na de thee mocht Hulzebos na een fel duel door van de arbiter en haalde andermaal zijn gram en schoot de 2-3 tegen de touwen.

Alle ingrediënten om er nog dik een half uur vol voor te gaan en dat is exact wat de mannen deden. Soms de lange bal, vaak op een voetballende manier zoekend naar de ruimte om tot een doelpoging te komen. Eerst Hulzebos, daarna Kristiaan Bax dachten ieder de gelijkmaker op zijn voet te hebben, maar beiden stuitten op doelman Paul Vlaskamp. En daarna in de 87e minuut toch de 2-4. Maar WWNA was onverzettelijk. Eerst waren er kansen voor Bax en Maurice van Kampen, maar uit een hoekschop was het Niels Coops die voor de aansluitingstreffer zorgde. In de blessuretijd was WWNA vanuit een hoekschop opnieuw gevaarlijk, maar een inzet van Sander Alofs werd van de lijn gehaald.

Omdat concurrent Colmschate won ging die vereniging over WWNA heen in de stand. De andere drie concurrenten verloren en dus blijft WWNA aan de veilige kant, maar de marge met Turkse Kracht (4) is klein, waardoor er echt nog punten gepakt moeten worden in het restant van de competitie. Albatross, Robur et Velocitas en ABS. In die volgorde. De derby tegen Albatross komende week gaat voor de ploeg uit Ugchelen feitelijk nergens meer over, maar ja: een derby is een derby. Tegen Robur is het alles op alles. Zij kunnen nog kampioen worden. En tegen ABS gaat het om de sportieve eer. Kan WWNA het tij keren? Met zoveel pech en zoveel gifbekers die leeg zijn gegaan zou het toch een keer moeten lukken…

Derde klasse D:
WWNA – Overwetering 3-4 (1-2). 1. 0-1, 32. 0-2, 44. Axel Hulzebos 1-2, 47. 1-3, 52. Hulzebos 2-3,  87. 2-4, 90. Niels Coops 3-4. Gele kaart: Drost (WWNA). Scheidsrechter: G.H.G. van Tintelen. Toeschouwers: 90.
WWNA: Jaspers, Coops, Van Doornik, Berends, Alofs, Hertgers (31. Wilpshaar), Drost, Hulzebos (85. Van der Velde), Agten (54. Oosterhout), Van Kampen, Bax.

2022-05-15T17:36:42+00:00 zondag 15 mei 2022|Wedstrijdverslagen|