Nieuwjaarstoespraak voorzitter Gert Jan Wassink

Home>Nieuws>Nieuwjaarstoespraak voorzitter Gert Jan Wassink

Nieuwjaarstoespraak voorzitter Gert Jan Wassink

Januari 2021

Dames, heren, meisjes en jongens, beste WWNA’ers,

De eerste zondag in januari dan is er traditiegetrouw veel te doen bij WWNA. De veldloop voor jong en oud, de Nieuwjaarsreceptie, het huldigen van de jubilarissen* en met plezier had ik de aanleg van het nieuwe eerste veld en de sproei installatie in herinnering geroepen. Bovenal een gezellig moment waarin we elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen.

Hoe anders is het dit jaar. Vanwege de bestrijding van het coronavirus kunnen al deze activiteiten geen doorgang vinden. Het meeste missen we het gezellig bij elkaar kunnen zijn, even bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. We missen ook de indrukwekkende stilte waarin we onze overleden leden gedenken.

In het afgelopen jaar hebben wij afscheid moeten nemen van Hans Karman. Naast voetballer was Hans jarenlang actief als bestuurslid en lid van de onderhoudsploeg. Gedurende vele jaren heeft Hans menige klus geklaard en vele technische storingen verholpen. Hans was 81 jaar.

In juli ontvingen wij het bericht van overlijden van Jan Bossenbroek. Jan was actief als voetballer, lid van het jeugdbestuur en hij maakte tot op hoge leeftijd deel uit van de schoonmaak ploeg. Jan bereikte de leeftijd van 76 jaar.

Op 5 december jl. overleed op 73 jarige leeftijd Dick Koldenhof. Plotseling was hij er niet meer. De man die ontelbare rondjes met de trekker reed om het gras te maaien. In zijn jongere jaren speelde hij in het eerste en vierde elftal, om daarna talrijke jeugdteams te trainen.

In de laatste dagen van 2020 kregen wij het bericht van overlijden van Ben Schimmelpennink. In de kracht van zijn leven was Ben scheidsrechter, lid van de bouwcommissie en maakte hij deel uit van het hoofdbestuur. Zijn waardevolle adviezen op het terrein van velden en gebouwen werden bijzonder op prijs gesteld. Ben overleed in de leeftijd van 57 jaar.

Deze mannen hebben, ieder op zijn eigen wijze en naar eigen vermogen, bijgedragen aan de groei en bloei van onze vereniging. Met respect en dankbaarheid gedenken wij hen en de velen die hen voorgingen in een stil moment.

Het afgelopen jaar is niet het jaar geworden wat we er vooraf van gehoopt hebben. Toch waren er ook mooie dingen te beleven. Op sportief gebied draaiden vele teams een goed tot uitstekend seizoen. Zowel het eerste als het tweede team promoveerden. Het waren jammer genoeg wel papieren beslissingen, maar die werden genomen op basis van voorafgaande prestaties.

Het nieuwe seizoen heeft niet lang geduurd. Wedstrijden waren op alle niveaus al snel niet meer mogelijk, laat staan wedstrijden in competitieverband.

Het was een jaar van worstelen met de regels. Op zich helemaal niet leuk, want je wilt voetballen en een kantine die voor iedereen geopend is. Er gebeurden echter ook mooie dingen.

Vele vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat wij binnen de regelgeving konden blijven voetballen zo lang het mocht. Dat we konden blijven trainen. Zelfs de kantine is nog een periode geopend geweest. Steeds weer maatregelen lezen en nalezen en protocollen opstellen. Anderen instrueren, corona verantwoordelijken zoeken en aanstellen. Stickers plakken, looproutes inrichten, kuchschermen in de kantine ophangen en de kantine herinrichten op het maximale aantal mensen die binnen mogen. Geen buitenlandse teams maar wel geweldige oliebollen acties.

Dit en nog veel meer is er gedaan om zo actief mogelijk te kunnen blijven. Bij alles wat er niet kon, was dit er wel. Daar zijn wij heel dankbaar voor.

Als we dat elan, die veerkracht, vasthouden, dan halen we met elkaar ook alles wat mogelijk is uit het nieuwe jaar. Veel is onzeker en het blijft belangrijk dat we ons aan de noodzakelijke maatregelen houden. Echter, het afgelopen jaar heeft ons laten zien dat wij als leden en vrijwilligers van WWNA tot zeer veel in staat zijn. Wat het jaar ons ook moge brengen, ik heb er alle vertrouwen in dat wij er met z’n allen een mooi jaar van maken. Samen, met vriendschap, met creativiteit, inventiviteit en enthousiasme.

Een mooi en gezond 2021 voor ieder persoonlijk en een mooi en gezond jaar voor onze vereniging.

Samen staan we sterk!

Namens het bestuur,

Gert Jan Wassink

voorzitter

*Wij hebben alle 18 jubilarissen van dit jaar, voor zover mogelijk, persoonlijk een brief en een bos bloemen bezorgd en hen laten weten dat wij graag hun jubilea willen vieren op een moment dat daar ook alle leden bij kunnen zijn.

2021-02-03T15:47:06+00:00 zondag 3 januari 2021|Nieuws|