Nieuwjaarstoespraak 2023

Home>Nieuws, Speciaal>Nieuwjaarstoespraak 2023

Nieuwjaarstoespraak 2023

Januari 2023

 

Dames, heren, meisjes en jongens, beste WWNA’ers,

 

Als mensen, als vereniging, kortom niemand uitgezonderd, zijn wij in het afgelopen jaar opnieuw zwaar op de proef gesteld. Werd 2021 nog sterk gekenmerkt door corona en konden wij in de loop van 2022 opgelucht ademhalen omdat de beperkende maatregelen voor het overgrote deel werden opgeheven, nu worden we getroffen door een ongekende energiecrises. Met name de enorme financiële consequenties als gevolg hiervan treffen de vereniging zwaar.

 

Na een jaar waarin we op een bijzonder feestelijke wijze ons 75 jarig bestaan hebben gevierd, met nogmaals dank aan de organiserende leden – onder aanvoering van Charel – bezinnen wij ons nu op noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen, teneinde ons financiële hoofd boven water te kunnen houden. Zoals jullie hebben kunnen zien maken wij inmiddels grotendeels gebruik van ledverlichting. Daarnaast wordt het plaatsen van zonnepanelen voorbereid. De terug verdientijd hiervan is op dit moment zeer gunstig.

 

Er is echter meer nodig. Vorig jaar heb ik hier in mijn nieuwjaarstoespraak ook aandacht voor gevraagd en doe dat nu opnieuw. Onze vereniging is een vereniging van en voor de leden en vrijwilligers. Met klem wil ik jullie allemaal vragen, uit echte nood geboren, een bijdrage te leveren aan het voortbestaan van WWNA. Dat kan op eenvoudige wijze: wees zuinig op ons complex, sla je schoenen niet uit tegen de muren, laat de kleedkamers netjes achter, help na de training met het opruimen van de goals. Probeer 1 keer in de paar weken een bijdrage te leveren aan de schoonmaak. Het gaat meestal maar om een paar uur per keer. Hetzelfde geldt voor hulp in de bediening van de kantine. Als de kantine gesloten moet blijven door gebrek aan barbediening, missen we, de juist nu, hoogst noodzakelijk inkomsten. Ik kan met deze opsomming van voorbeelden nog wel even doorgaan, maar het gaat met name om saamhorigheid. Wij zijn WWNA en wij staan op om onze club te steunen.

 

Het overlijden van leden bepaald je vaak bij de bijzondere inzet van talenten waarmee deze dierbaren een bijdrage hebben geleverd aan de groei en bloei van WWNA. In het afgelopen jaar hebben wij afscheid moeten nemen van, ieder op zijn eigen wijze, drie unieke mensen.

Graag wil ik hun namen nog eenmaal noemen:

 

Op 10 april 2022, overleed op 85 jarige leeftijd

Jelle Bakken

Jarenlang bestuurslid, bouwpastoor, lid van verdienste

 

Op 17 april 2022, overleed op 63 jarige leeftijd

Erik Mulder

Speler, vrijwilliger, supporter (bijna 44 jaar lid)

 

Op 9 september 2022 overleed op 84 jarige leeftijd

Gerard Berends

Speler, leider, bestuurslid, supporter

 

Naast de mannen van wie ik net de name genoemd heb, leven wij ook mee met leden en vrijwilligers die in hun directe omgeving een dierbare hebben verloren.

 

Graag vraag ik jullie om een minuut stilte in acht te nemen om ieder op zijn eigen wijze de gelegenheid te bieden de overledene te gedenken.

 

Dames, heren, meisjes en jongens, 

Het bestuur zal zich ook 2023 inzetten om dat te doen wat voor WWNA het beste is. Dit mede in de overtuiging dat WWNA’ers op hun sterkst zijn op de momenten dat het echt nodig is. Zo’n moment is het nu.

 

Namens het bestuur wens ik jullie allemaal een, goed en gezond 2023. Een jaar waarin het voetbal voor jong en oud heel veel plezier brengt.

 

Gert Jan Wassink

voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2023-01-12T10:48:55+00:00 donderdag 12 januari 2023|Nieuws, Speciaal|