Mysterieuze krachten in de sport

Home>Nieuws>Mysterieuze krachten in de sport

Mysterieuze krachten in de sport

“Mysterieuze krachten in de sport” is de titel van een legendarisch boek dat in 1941 werd geschreven door de (toen) bekende journalist Joris van den Bergh, een pionier van de Nederlandse journalistiek.

Met deze boektitel was Joris zijn tijd ver voor uit, maar wat hij toen nog niet kon weten, is dat bij onze eigen mooie vereniging WWNA er ook mysterieuze krachten boven de Wieselsedwarsweg ‘zweven’. Mysterieus kun je in dit geval ook vertalen als geheimzinnig en onverklaarbaar.  Om een tipje van deze mysterieuze sluier op te lichten, zal ik uitleggen waar het hier over gaat….

Eind oktober/begin november raakten kort na elkaar twee spelers van het zaterdagelftal geblesseerd. Van beide spelers scheurden een kruisband in de knie af en beschadigden ze alle twee tevens de meniscus in hun knie. Op 7 januari werden beide spelers geopereerd bij Annatommie MC in Utrecht. Voor Keven Kolkman werd er in zijn rechter knie een nieuwe kruisband geconstrueerd en Joey Bessels onderging exact zelfde operatie, maar dan aan zijn linker knie. Keven en Joey kwamen die dag na de operatie en de ‘uitslaapkamer’ bij elkaar op de kamer te liggen om bij te komen van deze toch wel zware ingrepen.

Voor de chirurg en het verplegend personeel was het ook heel bijzonder dat twee spelers uit hetzelfde elftal beiden hetzelfde lot ondergingen en nu naast elkaar lagen om te beginnen aan een langdurige revalidatie. In de discussie hoe dat nou toch kon zijn gelopen met beide spelers, werd in eerste instantie de schuld aan het kunstgrasveld gegeven, maar Keven en Joey waren ook beiden van mening dat het ook geen toeval zou kunnen zijn.

Maar bij toeval werd echter wel ontdekt wat vermoedelijk wel de mysterieuze oorzaak is geweest van de ernstige blessures van de jongens! Dat werd ontdekt toen Keven en Joey, met nostalgische gevoelens, nog eens even naar de elftalfoto keken van het zaterdagelftal die aan het begin van het seizoen op de website van WWNA werd gezet. Op die foto zie je namelijk dat Ruben ‘Nappie’ ten Napel, zijn kennelijk magische/mysterieuze handen legt op de linker knie van Joey en de rechter knie van Keven. Het mysterie is opgelost, maar over de magische krachten van Nappie zullen vele vragen onbeantwoord blijven. (WK)

Foto’s: Keven en Joey gezamenlijk na de operatie in Utrecht. De magische krachten in beeld gebracht….

2019-01-14T09:20:38+00:00 maandag 14 januari 2019|Nieuws|