Kop is eraf voor hoofdmacht

Home>Wedstrijdverslagen>Kop is eraf voor hoofdmacht

Kop is eraf voor hoofdmacht

Met een 1-1 gelijkspel in het bekertoernooi tegen De Gazelle is de kop van het nieuwe seizoen er dan toch echt af voor het eerste elftal.

Het was verre van groots tegen de vierdeklasser uit Deventer, maar belangrijker is dat de equipe van de nieuwe hoofdtrainer Ralph Mens weer wat ritme te pakken heeft na zo’n 5 maanden zonder serieuze wedstrijden.

De aanloop naar de nieuwe competitie gaat logischerwijs met horten en stoten. Een nieuwe trainer, enkele aanvullingen in de selectie die hun weg (opnieuw) moeten vinden: Luca Bouwmeester, Joey Ensing, Raymon Wilpshaar en Melvin Baak. Tel daar de serieuze blessures van Kristiaan Bax, Thomas Fama en Nick Agten bij op gecombineerd met de andere kleine pijntjes en het grillige karakter van de voorbereiding is geanalyseerd.

De ploeg heeft tijd nodig en de ploeg krijgt die tijd ook. Pas op 20 september staat de eerste competitiewedstrijd tegen ‘buurman’ Robur et Velocitas op het programma. Voldoende tijd en ruimte om naar de ideale samenstelling toe te werken.

Ook tegen De Gazelle was het nog wisselvallig. Dan weer initiatief, dan weer volle druk tegen van een tegenstander die het fysiek niet schuwde. Maar ook een tegenstander die heus kan voetballen. Dat wist de hoofdmacht nog van het afgelopen seizoen toen beide teams nog bij elkaar in de competitie zaten.

WWNA opende ietwat gelukkig de score naar enkele speldenprikjes daarvoor. Een schot van Menno Sellaiyah vanaf de linkerkant van het veld werd lichtjes getoucheerd door een Deventernaar. Het was net voldoende om de keeper de gang naar het net te moeten laten maken.

In het vervolg ging het spel op een neer waarbij de bezoekers vooral veel hoekschoppen mochten nemen. Allen zonder al teveel gevaar. Vlak voor de thee kreeg De Gazelle een ‘goedkope’ strafschop. Een aanvaller van de bezoekers ging gretig naar het kunstgras om over de reeds liggende Sellaiyah heen te vallen. De 1-1 werd koel bloedig binnengeschoten door Sven Kelder.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Twee zoekende teams die beiden initiatief kregen en weggaven. Een helft ook met weinig kansen. Alleen Wilpshaar was er in de slotminuut nog dichtbij. Axel Hulzebos bracht de bal tot bij de rechteraanvaller, die uit de draai de bal net geen snelheid genoeg mee gaf. De bezoekers stonden toen al een tijdje met 10 man nadat Jeremy Bruins een half uur voor tijd zijn tweede gele kaart ontving.

Zoals gezegd: de kop is eraf na een paar oefenwedstrijden. Het bekertoernooi duurt in elk geval nog 2 wedstrijden, te vervolgen volgende week bij Dave.

Bekertoernooi:
WWNA – De Gazelle 1-1 (1-1). 31. Menno Sellaiyah 1-0, 38. Sven Kelder 1-1 (strafschop). Rode kaart: 65. Jeremy Bruins (2x geel). Gele kaarten: Korporaal, Ensing, Bouwmeester (allen WWNA). Scheidsrechter: T.F.J. Scholten. Toeschouwers: 100.
WWNA: Jaspers; Van Doornik (66. Baars), Drost, Sellaiyah, Korporaal (75. Buitenhuis); Baak, Ensing (75. Van den Berg), Bouwmeester; Wilpshaar, Hulzebos, Van Kampen.

2020-08-30T17:15:30+00:00 zondag 30 augustus 2020|Wedstrijdverslagen|