• Jong talent: Sem gaat verder bij Vitesse

 • WWNA is twee jeugdspelers armer, maar om een wel hele goede reden. Twee Nederlandse profclubs hebben deze spelers geselecteerd om deel te nemen aan hun jeugdprogramma. Al eerder was te lezen hoe Milou Santing (13) haar carrière opbouwt bij PEC Zwolle. Ook Sem van Gerrevink (9) gaat zijn voetbalcarrière voortzetten bij een profclub, namelijk Vitesse.

  Regiotrainingen

  Sem mocht onlangs meedoen aan de regiotrainingen van Vitesse. Bij verschillende Apeldoornse clubs werden trainingen georganiseerd door jeugdtrainers van Vitesse. Daaruit is hij geselecteerd om mee te draaien in de JO11-2 van de Arnhemse vereniging, om volgend seizoen onderdeel uit te maken van de JO11-1.

  Ervaring

  De gepassioneerde verdediger heeft inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan. “Ik heb met het Robin van Persie toernooi meegedaan met Vitesse en tegen Olympique Lyon, Feyenoord, Slavia Praag en nog een paar grote clubs gespeeld. Maar Manchester City was tot nu toe wel het lastigst.   Ik vind het als verdediger het leukst om de tegenstander te stoppen, zodat hij niet kan scoren. Ik ben goed in het maken van slidings en het schieten van de bal naar de juiste plek.”

  Grotere groep

  Er zit een wezenlijk verschil tussen het trainen bij WWNA en bij Vitesse, wat natuurlijk niet zo gek is. “Bij Vitesse zijn de jongens fanatieker en we spelen met een grotere groep. Dat is wel leuk, want dan krijg ik veel meer kans om goed te verdedigen en te laten zien wat ik kan.”

  Sem zijn uiteindelijke doel? Zijn grootste droom is toch wel om in de Champions League te mogen spelen wanneer hij ouder is. “En dan het liefst bij Real Madrid.”