Historische promotie voor hoofdmacht WWNA

Home>Nieuws, Speciaal>Historische promotie voor hoofdmacht WWNA

Historische promotie voor hoofdmacht WWNA

Volgend seizoen geen pak ‘m beet Loenermark, Orderbos, ZVV, Groen Wit of Victoria Boys voor onze hoofdmacht. Maar misschien wel Epe, Robur et Velocitas, Albatross, Activia of KCVO. Vanochtend omstreeks 11.00 uur kwam het verlossende telefoontje vanuit de voetbalbond: WWNA krijgt de gewenste promotie naar de derde klasse.

Een uniek moment in de historie van WWNA. Nog nooit kwam een eerste elftal op het niveau van derde klasse uit in het bijna 75-jarige bestaan van de vereniging. In de jaren ’80 – toen ook de GVB als voetbalbond bestond – speelde WWNA al eens vierde klasse, net als de afgelopen zes seizoenen. Dat leek onze top, maar niets blijkt minder waar.

Trainer Bernard van Werven zwaait dus weer eens af met een promotie en de nieuwe hoofdtrainer Ralph Mens stapt in bij een kakelverse derdeklasser. Het komt de groep toe. Uit 14 gespeelde wedstrijden behaalde de equipe 33 punten en greep het team de eerste periodetitel. Op 24 november greep de ploeg na een 5-1 overwinning op TKA de leiding in de vierde klasse om deze daarna niet meer af te staan. Hoewel de titelrace nog lang niet beslecht was, lag promotie naar de derde klasse open. Tot het coronavirus roet in het eten gooide.

Gelukkig mocht WWNA profiteren van een ongelijk aantal verenigingen in de derde klasse en de migratie van zondag- naar zaterdagclubs. Op die manier krijgt dit merkwaardige seizoen toch nog een passend slot en weet de hoofdmacht zich dan eindelijk verzekerd van een plek in de derde klasse. Met een spelersgroep die vergelijkbaar is met die van de afgelopen jaargang(en). De club weet zich in elk geval verzekerd van de voetbalkwaliteiten van Luca Bouwmeester. Hij komt over van CSV Apeldoorn.

Het tweede elftal is ook nog altijd in de race voor een plek hogerop. In dit geval voor een plek in de reserve tweede klasse. Nu de KNVB de eerste elftallen opnieuw heeft ingedeeld, zal de blik nu op de andere prestatieteams worden gericht. Hopelijk dus ook snel uitsluitsel voor de ploeg van trainer Christian Jansen.

De definitieve indelingen voor competitie en beker zullen pas later bekend worden gemaakt, evenals de programmering van wedstrijden. Hou de site vooral in de gaten.

2020-05-27T14:04:57+00:00 woensdag 27 mei 2020|Nieuws, Speciaal|