Grootse start voor hoofdmacht in Olst

Home>Wedstrijdverslagen>Grootse start voor hoofdmacht in Olst

Grootse start voor hoofdmacht in Olst

WWNA heeft niet alleen de eerste competitiezege binnen, het was sowieso de eerste overwinning van zwart-wit in de derde klasse ooit. Verrassend was de winstpartij tegen Overwetering hoe dan ook. De thuisploeg – in de ogen van velen een titelkandidaat – werd door de ploeg van trainer Sven Slop met 1-4 geklopt.

Eén zwaluw maakt geen zomer, maar de winstpartij geeft de ploeg een kickstart in de derde klasse D, zoveel is zeker. WWNA had een zware voorbereiding met behoorlijk wat verliespartijen en gelijke spelen tegen mede-derdeklassers en een vierdeklasser. Maar geen zege. Die werden alleen geboekt tegen 2 vijfdeklassers in het bekertoernooi.

Voorbereiding. Het zegt dus allemaal weer eens niets, want wat WWNA zondagmiddag in Olst liet zien was verbazingwekkend goed. Geconcentreerd, gedisciplineerd, verzorgd, met plezier, met een opdracht en met bravoure. Ondanks het (langdurige) gemis van enkele selectiespelers liet WWNA zich van haar beste kant zien.

Al na 5 minuten was het raak. Kristiaan Bax, amper hersteld van een zware blessure, schoot de openingstreffer binnen. En ook in het vervolg oogde WWNA scherper, volwassener. Via Maurice van Kampen en Raymond Wilpshaar had de ploeg zelfs op 0-2 kunnen komen. Alleen in de omschakeling was WWNA ietwat kwetsbaar, maar verder speelde het team soeverein. 

Pas na 30 minuten werd de thuisclub voor het eerst echt gevaarlijk. Rechterspits Jaimey Zeijseink (15 jaar!) glipte er tussendoor bij Daniel van Doornik en Niels Coops en dwong Wouter Jaspers tot een uitstekende redding. In de tegenstoot was het andermaal Wilpshaar die een verdubbeling van de score op de voet had. De aanvaller werd bediend door Axel Hulzebos, maar Wilpshaar schoot net iets te gehaast richting het doel: naast.

De 1-1 viel 7 minuten voor de thee. Zeijseink schoot eenvoudig binnen en de spanning was volledig terug. Maar WWNA had ‘geluk’ met een snel doelpunt op het juiste moment. Hulzebos bracht Van Kampen andermaal in stelling en de aanvaller schoof eenvoudig binnen. Vlak voor rust tartte spits Dennis Willemsen nog de lat. 

Hoewel de eerste de beste kans na rust voor WWNA was, namen de bezoekers gaandeweg het wedstrijdinitiatief over. Zonder grootste kansen overigens behalve een gave kopbal van Rémon Elshof, na een mooie rush en voorzet van Tom Koers. De poging van Elshof ging net naast het doel. Ook Bram de Haas kreeg een aardige mogelijkheid, maar zijn vrije trap op 17 meter ging over het doel. De 2-2 hing misschien in de lucht, maar het was WWNA dat de klus klaarde. 

Van Kampen met een cross bal op Wilpshaar, die vervolgens Bax in scoringspositie bracht. Een doelpunt uit het boekje en de genadeklap voor de groen-gelen. Nog geen 2 minuten later scoorde Hulzebos de slotgoal. De aanvaller kreeg vanaf de rand van de 16 de ruimte om uit te halen en schoot de bal met een streep in de kruising. Strik erom, handen in de lucht en 3 punten in de tas. Een ongekend resultaat voor WWNA dat daarmee de eerste zege ooit in de derde klasse boekte.

Volgende week wacht het treffen met Turkse Kracht uit Deventer. De Deventernaren verloren in eigen huis met 0-3 van ABS en zullen gebrand zijn op revanche. Maar niet komende week, als het goed is…

Derde klasse D:
Overwetering – WWNA 1-4 (1-2). 5. Kristiaan Bax 0-1, 38. Jaimey Zeijseink 1-1, 40. Maurice van Kampen 1-2, 76. Bax 1-3, 78. Axel Hulzebos 1-4. Gele kaart: De Haas (Overwetering). Scheidsrechter: G. Westenmeijer. Toeschouwers: 100.
WWNA: Jaspers, Langevoort, Van Doornik, Sellaiyah, Coops, Drost (82. Gerritsen), Agten (61. Van Oosterhout), Bax (79. Ensing), Wilpshaar, Hulzebos, Van Kampen (82. Huisman).

2021-09-27T15:14:23+00:00 zondag 26 september 2021|Wedstrijdverslagen|