• Nadat in 1939 kort voor de oorlog een vriendenclub, opgericht door een paar Wieselse jongens die een onbedwingbare behoefte hadden om tegen een bal te trappen, werd opgedoekt, kon niemand nog vermoeden dat in 1947 op datzelfde stuk grond opnieuw zou worden gevoetbald.

    Op 17 maart 1947 werd in Café “Van Neck” het gedenkwaardige besluit genomen om een echte voetbalclub te gaan oprichten die in de voetbalbond zou gaan spelen. De familie Van Neck, de toenmalige eigenaar van het gelijknamige café, stelde het terrein (nu het eerste veld) aan de Wieselsedwarsweg beschikbaar aan de voetbalvereniging die luistert naar de naam WWNA (Wenum Wiesel Noord Apeldoorn). Een schuur die door een boer als opslagruimte gebruikt werd voor zijn gereedschap, moest voortaan als kleedruimte dienst doen.

    Intussen is er wel het een en ander veranderd, maar de huidige accommodatie van onze voetbalclub ligt nog steeds op dezelfde plaats.

    Ook sportief is er het nodige gebeurd met WWNA. Wat ooit eens gekarakteriseerd werd als een ‘boerenclub achter de heg’, daar mag het huidige WWNA met alle eerbied gezien worden als een florerende vereniging waar een plek is voor iedereen. In juli 2022 heeft WWNA 600 leden. Een flinke groei sinds de oprichtingsperiode.

    Op 17 maart 2022 vierde WWNA haar 75e verjaardag. Een belangrijke mijlpaal en zeker niet de laatste viering van een jubileum, WWNA leeft en bruist van de activiteit. WWNA gaat gewoon verder! Sterker, de vereniging heeft de komende jaren grootse plannen. Met het Sportpark Wiesel welteverstaan. Want de kenmerkende gezelligheid veranderen we niet. Die bestond 75 jaar geleden al aan de Wieselsedwarsweg en die blijft gewoon bestaan. Sportiviteit en prestatie gaan bij WWNA hand in hand. Dat het maar altijd zo mag blijven.

  • WWNA historie

  • sportpark Wiesel in de jaren 60