Frustrerende middag voor hoofdmacht

Home>Wedstrijdverslagen>Frustrerende middag voor hoofdmacht

Frustrerende middag voor hoofdmacht

In alle facetten werd het een nare middag voor de hoofdmacht van WWNA. De ploeg van trainer Ralph Mens verloor voor de derde keer op een rij en wacht nog altijd op de eerste punten in de derde klasse, het was troosteloos rustig op Sportpark Wiesel en wederom overheerste het gevoel dat er meer te halen was.

Tot de blessuretijd van de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de gehavende selectie. WWNA had het heft in handen, dwong de tegenstander tot het spelen van de lange bal. Daarnaast kreeg de ploeg ook drie aardige momenten om tot scoren te komen. Waarvan twee uit een stilstaande situatie dat wel. De beste mogelijkheid was na negen minuten spelen voor Maurice van Kampen. De aanvaller volleerde knap op aangeven van Ross Baars. De aanvaller had alleen de pech dat doelman Jordi Plant uitstekend met de voet redde. Daarna waren er twee vrije trappen van Nick Agten. De eerste, na een half uur spelen, werd ternauwernood over het doel getikt door Plant, de tweede verdween net naast het doel.

Tot de blessuretijd was WWNA dus grotendeels de baas, maar een zeldzaam foutje van doelman Wouter Jaspers werd snoeihard afgestraft. De keeper werd verblind door de zon en bokste de bal zo in de voeten van verdediger Kjell Rexwinkel, die vervolgens eenvoudig binnen schoof.

Pech voor WWNA dat andermaal in de achtervolging moest. Het mislukte aan alle kanten. Na de thee dwong zwart-wit de bezoekers weliswaar terug op eigen helft, maar de ploeg kreeg welgeteld nul kansen om tot een doelpunt te komen. Tot de zestien en niet verder moet het door Brummen getrainde Mark Horsman hebben gedacht. En zo was het ook. De bezoekers hadden af en toe een uitval maar waren tot een kwartier voor tijd ook niet bij machte echt iets af te dwingen.

Pas in de slotfase sloegen de bezoekers andermaal toe. Said Yesiloz, net ingevallen, ontdeed zich van Menno Sellaiyah en kon scoren. Het alle schijn van een overtreding op de verdediger van WWNA, maar arbiter Dijkstra liet doorspelen. De man ‘in het zwart’ had de wedstrijd onder controle en verdiende daarmee het voordeel van de twijfel. De thuisploeg had het aan zichzelf te wijten dat de treffer viel. Balverlies terwijl jezelf aanvalt is dodelijk.

De 0-3 van verdediger Thomas Bosch was er één voor de statistieken. Het was extra zout in de wonden. Robur won in de openingswedstrijd verdiend, maar er was meer te halen. Ook AZC won vorige week verdiend, maar ook daar zat meer in het vat. En zondagmiddag tegen Brummen was er lang weinig aan de hand. De treffers deden alleen veel pijn…

Tijd om te herstellen is gelukkig aanstaande. De pijntjes kunnen eruit, de mannen kunnen even ademhalen. In dit geval is corona sportief even een vriend. Omdat bij ABS viel coronagevallen zijn, is dat duel voor komende week al afgelast. Een week later speelt de hoofdmacht opnieuw thuis. Zonder publiek. Warnsveldse Boys is dan de tegenstander.

Derde klasse B:
WWNA – Brummen 0-3 (0-1). 45+1. Kjell Rexwinkel 0-1, 80. Said Yesiloz 0-2, 90. Thomas Bosch 0-3. Gele kaarten: Baars (WWNA), Van Hierden, Hooyman, Boeve (allen Brummen). Scheidsrechter: S. Dijkstra. Toeschouwers: 0.
WWNA: Jaspers; Wilpshaar, Drost (81. Gerritsen), Sellaiyah, Baars; Ensing, Agten, Bouwmeester; Fama, Hulzebos, Van Kampen (65. Van den Berg).

2020-10-04T16:54:19+00:00 zondag 4 oktober 2020|Wedstrijdverslagen|