Epe in oefenduel te sterk voor WWNA

Home>Wedstrijdverslagen>Epe in oefenduel te sterk voor WWNA

Epe in oefenduel te sterk voor WWNA

De kop is eraf voor de hoofdmacht. Na een paar weken van fysieke traingingsarbeid, speelden zij gisteren de eerste oefenpot van het jaar. Op het Egelbeektoernooi van KCVO was zaterdageersteklasser Epe de eerste tegenstander van het keurkorps van trainer Harold Valkenburg. Na een 1-1 ruststand wonnen de blauwhemden verdiend met 4-1. Voor WWNA was Axel Hulzebos met de borst trefzeker.

Het was een vertrouwd gezicht donderdagavond in Vaassen. De bekende koppen van de afgelopen seizoenen waren weer van de partij. Ondanks de degradatie van ons vlaggenschip naar de vierde klasse bleef de selectie grotendeels intact. Aanwinst Jampie Schild (kwam over van KCVO) was nog niet van de partij en ook Maurice van Kampen en Raymond Wilpshaar ontbraken nog in de selectie. Verder was de equipe behoorlijk compleet. Van het team van vorig seizoen zwaaiden alleen doelman Wouter Jaspers, Arvid Korporaal (beiden gestopt) en Kristiaan Bax (Vios) af. Het zegt iets over de teamgeest.

Tegen Epe nam WWNA brutaal de leiding. Axel Hulzebos werkte een voorzet bewust met de borst achter de Epe-doelman. In het vervolg bood zwart-wit goed partij, maar was de tegenstander eigenlijk een maat te groot. Ondanks het overwicht van Epe had WWNA wel de uitgelezen kans om nog voor rust een tweede goal te maken. In een strakke combinatie werd Nick Agten voor de Epe-doelman gezet, maar de middenvelder zag de goalie redding brengen. In de blessuretijd van de eerste helft stelde Epe alsnog orde op zaken en maakte de 1-1.

Ook in de tweede helft moest WWNA in fases flink in de achteruit. Geen schande na een paar voorbereidingsweken én tegen een ploeg die drie klassen hoger acteert. Na de snelle 2-1 van Epe had invaller Innie Roossien nog de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet tartte de paal.

Het was het laatste echte wapenfeit van WWNA, dat in de slotfase nog 2 doelpunten moest incasseren. Komende zondag komen de mannen van Valkenburg opnieuw in actie. Competitie- en bekergenoot Vaassen heet dan de tegenstander.

Egelbeelbeektoernooi KCVO:
Epe – WWNA 4-1 (1-1). Doelpunt WWNA: Axel Hulzebos.
WWNA (1e helft): Ademaj, Coops, Van Doornik, Sellaiyah, Berends, Drost, Ensing, Agten, Fama, Hulzebos, Jonker.
WWNA (2e helft): Ademaj, Langevoort, Gerritsen, Sellaiyah, Alofs, Drost, Van Oosterhout, Agten, Jonker, Hulzebos, Roossien.

2022-08-19T09:43:49+00:00 vrijdag 19 augustus 2022|Wedstrijdverslagen|